Jump to content

bivsa trazi alimentaciju od djevojke bivseg muza


fghj

Preporučene objave

decko i ja zivimo zajedno oko 2 godine. toliko traje i njegov razvod jer bivsa skroz zavlaci oko alimentacije i vidjanja djece. te dvije god placa joj 2000kn alimentacije dobrovoljno (sud jos nije donio presudu o tome) za dvoje djece, placa mu je 6000kn. uz to nas dvoje djecu vecim dijelom oblacimo i financiramo, skoro svaki dan su kod nas nakon skole, kod nas jedu, spavaju... sad ona, tj njezin odvjetnik trazi da se sudskim putem iz moje firme dostavi moja platna lista i na temelju nasih zajednickih primanja zeli vecu alimentaciju, odnosno trazi pola nasih ukupnih primanja. mi uz to odplacujemo kredit koji su njih dvoje podigli i potrosili novce (u braku su otplatili svega par rata zajedno) te imamo svoj dosta velik kredit. sudac je rekao da "to nema veze". ona je stambeno situirana i stalno zaposlena. ima li to sve neke osnove s ozirom da nas dvoje nismo vjencani i sto uciniti? mogu li ja nju tuziti za narusavanje privatnosti? ipak je neugodna situacija u firmi objasnjavati svoje privatne probleme.

hvala na pomoci unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste obveznik uzdržavanja malodobne djece vašeg sadašnjeg partnera.

 

On je kao roditelj,a isto tako i njihova majka, jedini obveznik uzdržavanja.

 

Sud bi trebao odbiti zahtjev odvjetnika protivne strane, a koji se odnosi na to da vaš poslodavac dostavi podatke o vašim primanjima, jer isto ne može biti predmet rasprave pred sudom.

 

Ukoliko zaprimite zahtjev odvjetnika protivne strane,upućen osobno vama po tom pitanju,isti možete u potpunosti ignorirati,dapače, možete ga baciti u smeće.

 

Također, vaš poslodavac nije dužan postupati po zahtjevu odvjetnika protivne strane u postupku pred sudom ,jer jedino sud može tražiti takve podatke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo kao što je rekao i canis. Uz još jedan savjet. Vaš dečko neka svaku lipu alimentacije uplaćuje na račun bivše žene ili koji je već račun dogovoren i neka obvezatno čuva svaku uplatnicu (najmanje 5 godina). Tako u svakom slučaju može dokazivati da je izvršavao svoju obvezu. Imao sam sličan slučaj kada je muškarac dobronamjerno davao novac "na ruke". Na kraju je bivša žena nagovorila djecu da izjave da im ništa nije davao i sada mora unatrag dati alimentaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovorima, alimentaciju od pocetka uplacuje na njezin racun. jucer na rocistu kada je njezin odvjetnik predlozio da se trazi moja platna lista sud je to prihvatio. gledala sam obiteljski zakon, po tome mi nismo vanbracna zajednica jer ne zivimo zajedno dulje od tri god. mogu li ja nju tuziti zbog toga?

takodjer kad smo dizali kredit (kredit je na moje ime, on mi je suduznik) tim kreditom je zatvoren jedan njihov zajednicki kredit. mogu li sudskim putem traziti da ona plati svoju polovicu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da bi je mogli tužiti zbog nanošenja psihičke boli koju vam je prouzročila time što se traži vaša platna lista. Znate ono, niste nakon toga mogli spavati, imate problema s koncetracijom na poslu i slično. Nađite dobrog psihijatra koji će vam to potvrditi (napisati).

A za kredit. Hm. Dakle njih dvoje su zajedno digli nenamjenski kredit, pretpostavljam? Novac je potrošen, a vraćeno je svega nekoliko rata. Sada se kredit otplaćuje vašimj novcem koliko sam ja shvatio.

Mislim da u ovom slučaju svakako imate pravo tražiti od njegove bivše žene da otplati svoj dio kredita. Ali mislim da vaš dečko mora podignuti tužbu pošto je krediti dignut dok su bili u braku, a vjerojatno su krediti digli zajedno. Da li je ona sudužnik?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate li vaš partner ponomoćnika/odvjetnika u postupku pred sudom?

Da li je on ili njegov punomoćnik izrazio neslaganje i protivljenje zahtjevu protivne strane da se dostavi vaša platna lista?

 

Obveznik uzdržavanja doprinosit će uzdržavanju prema potrebama malodobne djece,prema vlastitim prihodima,prema mogućnosti stjecanja povećane zarade.

U obzir se uzimaju i druge obveze uzdržavanja koje je dužan snositi obveznik uzdržavanja pri određivanju iznosa uzdržavanja koji će sud odrediti u svojoj presudi,uzimaju se u obzir i vlastite potrebe davatelja uzdržavanja

 

Prema Obiteljskom zakonu sud može zatražiti ako ocijeni da je to potrebno, od Ministarstva financija – Porezne uprave, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Financijske agencije i drugih osoba podatke s kojima raspolažu uz odgovarajuću primjenu odredaba Ovršnog zakona.

 

Možda je pod ovim ''drugih osoba'' sud mislio na vas (iako moram priznati da je to dosta čudno).

U svakom slučaju ako je sud prihvato zahtjev protivne strane to ne znači da će podatke koje na taj način budu dostavljeni uzeti u obzir kod određivanja iznosa uzdržavanja obveznika uzdržavanja.

 

Možda bi bilo dobro da se i osobno obratite sudu podneskom na broj predmeta,te da izjavite da ste začuđeni takvim postupkom suda,te da vi niste obveznik uzdržavanja.

Također možete predložiti sudu , ukoliko smatra da je potrebno ,da vas po tom pitanju može saslušati kako svjedoka.

 

Protivna strana ima zasigurno cilj ''iščupati'' što više novca na ime uzdržavanja djece i pri tome ne bira sredstva.

 

Međutim i vi možete kazati da niste u nikakvom odnosu s obveznikom uzdržavanja,možete s istim napraviti podstanarski ugovor po kojem on vama plaća podstanarstvo i režijske troškove u svom udjelu,te navesti da nikakve zajedničke financije nemate.

A što se tiče sudužništva nad navedenim kreditom,to je mogao biti bilo tko,a ne samo sadašnji vaš partner.

 

U posebnom parničnom postupku je potrebno razriješiti imovinske odnose koji su nastali u braku vašeg sadašnjeg partnera i taj se postupak vodi odvojeno od postupka razvoda i svega što se pod razvodom braka podrazumjeva kada u braku postoje malodobna djeca,a pokreće tužbom, ukoliko bivši bračni drugovi nisu u stanju postići dogovor po tom pitanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

puno hvala svima na odgovorima i objasnjenjima! on ima odvjetnika, ali na rocistu je bio njegov vjezbenik koji se nije usprotivio nicemu. (iz tog razloga i jer je do sada odvjetnik bio samo na 2 rocista a na ostalih 6 vjezbenici, danas je angazirana druga odvjetnica pa se nadamo da ce se sve privesti kraju uskoro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija