Jump to content

Podjela imovine


Unije

Preporučene objave

Pozdrav svima, molim za pomoć!

 

Rastao sam se od supruge i ne živim više u zajedničkoj kući, ali stambeni kredit glasi na mene i ja ga otplaćujem. Obzirom da se nikako ne možemo dogovoriti i ne možemo naći kupca za kuću, koje su mi opcije? Mogu li ja od nje tražiti da mi plaća korištenje obzirom da ja od te kuće nemam ništa? Mogu li dio kuće koji meni pripada iznajmljivati ili prodati? Kako u tom slučaju odrediti koji dio kuće pripada meni, moram li je prvo tužiti da sud odredi?

 

Hvala svima unaprijed, puno će mi pomoći bilo kakav savjet jer ova situacija je izluđujuća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijepi pozdrav!

 

Zaista teška situacija.Moja je slična tvojoj.Mi smo se sporazumno rastali i imovinu podjelili bez suda.Stan je zajednički,dakle svatko od nas je vlasnik polovice.Mi smo se dogovorili na način da sve to stavimo na papir(sve ono što dijelimo od auta do namještaja),ovjerimo kod javnog bilježnika i to je to.Naime,taj naš "papirnati dogovor",tj.ugovor o podjeli bračne imovine sam odnijela kod odvjetnice da mi to još uredi.Dakle,on se odriče korištenja svoje polovice stana 5 godina i sve kredite dijelimo na pola.Nakon što prođe tih pet godina stavili smo opciju da on isplati mene,ja njega ili ga prodajemo,isplaćujemo hipoteku banci i ono što ostane dijelimo na pola.Pokušaj sa dogovorom.Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija