Jump to content

ne mogu otvoriti škuru zbog susjedovog balkona


cici2909

Preporučene objave

Molim vas za pomoć, nasljedila sam kuću u kojoj jedan prozor odnosno škure ne mogu otvoriti jer mi udaraju u susjedov balkon koji je tik do mog prozora. Zanima me kako je mogao tako nešto napraviti, odnosno da li je to dozvoljeno? Postoji li kakav zakon ili pravilnik u kojem piše kolika mora biti udaljenost i da li je taj susjed morao tražiti građevinsku dozvolu za gradnju ili proširenje tog balkona te kako to mogu saznati (da li je taj balkon legalno sagrađen)? I što napraviti u ovom slučaju,naime to su dvije spojene kuće i između njegovog balkona i mog prozora nema ni 10 cm. Molim vas savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvo pogledajte na katastarskom planu da li je kuća ucrtana i ako je ucrtana da li je ucrtan balkon - on je vjerojatno izvan gabarita temelja kuće, dakle neka izbočina, proširenje na njezinom tloctrnom prikazu. ako to proširenje nije ucrtano, onda je vjerojatno izgrađeno bez građ, dozvole i naknadno. Ali tu treba biti oprezan, jer balkoni ne ulaze u obračun ukupne tlocrtne površine zgrade kod upisa u gruntovnicu, pa ih negdje niti ne ucrtavaju, ali na skici izmjere bi trebali biti evidentirani.

 

naravno sve to vrijedi ako postoje ažurni katastrski planovi nove izmjere, i ako se radilo po pravilima struke.

 

skice izmjere ne daju građanima na uvid, već samo ovlaštenim inž. i odvjetnicima. međutim po zakonu, svi podaci o katastru zemljišta su javni samo treba dokazati opravdan interes za uvid.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija