Jump to content

Mirovina 6a


Lowrider

Preporučene objave

Pozdrav svima! Nov sam na ovim stranicama i ne znam točno gdje ili koga pitati: zanima me dali netko zna šta znači ona famozna izjava gđe ministrice Kosor da će oko 1500 umirovljenih branitelja moći birati između civilne ili vojne mirovine?? Nakon te njene izjave ništa više o tome nisam čuo ni pročitao, a pošto sam u mizernoj 6a mirovini (kao prof. vojnik), žarko me zanima dali bi se to doticalo i mene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Pozdrav ntpr! Zanima me uglavnom što točno moram učiniti da bih preveo 6a mirovinu u nekakvu invalidsku, ne mislim pritom na rvi (za to nemam nikakve mogućnosti pošto niti sam ranjavan, a nemam ni ptsp, bar ja tako mislim). Znam za neke ljude koji su mi pričali o mogućnosti dobivanja opće nesposobnosti za rad na temelju kojekakvih drugih bolesti i tome slično, a zanima me i nešto o onoj mogućnosti statusa mirnodopskog vojnog invalida, te kako doći do toga...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lowrider!umirovljen sam 2003.godine zbog profesionalne nesposobnosti za rad,imao sam 40 god,tj,uvjete koji su već bili.Nisam ranjavan,imam status dragovoljca, na osnovu bolesti dobivam status HRVI,20%,zatim idem na komisiju radi procjene preostale radne sposobnosti,dobivam opću radnu nesposoibnost,nešto veću mirovinu koja nije 6a nego invalidska mirovina po čl.15. ZOPHBDR.(vidi zakon).O dobivanju statusa mirnodopskog vojnog invalida ne bih znao.Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija