Jump to content

Vremeplov


Frajer

Preporučene objave

Ono što je pravomoćno riješeno, jest tako.

Ako su ti diobnici o kojima govorite nasljednici, ili nasljednici tih nasljednika od prije 80 godina, oni uvijek mogu svoje odnose regulirati drugačije nego što je to uređeno rješenjima o nasljeđivanju.

Npr. mogu sklopiti kupoprodaju, darovanja, zemjene, dožovotna-dosmrtna uzdržavanja ...

 

Pravomoćno rješenje o nasljeđivanju može pobijati samo treća osoba, koja tvrdi da ima nekih nasljednih prava iza pokojnog ili nekih prava na ostavinskoj imovini,a koja nije bila pozvana na ostavinsku raspravu (npr. neko izvanbračno dijete koje su ostali nasljednici zatajlili...).

Ta osoba može onda pokrenutu parnicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Veliko hvala na trudu i vremenu :)

Malo nam je kompliciran 'slucaj'. Ja i brat smo nasljednici pokojnog oca, koji je naslijedio imovinu oporukom ujaka svoje majke(vlasnikom polovine imovine). Nakon smrti drugog bakinog ujaka(vlasnik druge polovine), donijeto je rjesenje 1973 koje jos nije pravomocno iz meni do sada nepoznatih razloga (pretpostavljamo da je zbog toga sto je supruga ujaka nepoznate adrese, a sada vjerojatno vec mrtva, pa joj rjesenje nikada i nije uruceno, a njoj pripada polovina imovine tog drugog ujaka), a po tome rjesenju mi smo analogno prethodnom takodje naslijednici u jednom dijelu. Baka je nas amaloljetne razbastinila (mama je kao nas zastupnik trazila da se njena poslednja volja postuje), iako (sada vidimo),baka nije ni bila vlasnica nabrojane imovine, osim malog dijela drugog ujaka iz pomentuog rjesenja koje nije pravomocno. U rjesenju nakon njene smrti, nabrojane su cestice bez oznake dijela cestice. Ostavila je svojoj cerki i muzu imovinu. Sada je umro i djed, koji opet ostavlja imovinu svojoj cerki. Mi treba da se izjasnimo o oporuci, a teta vadi papire s pocetka proslog vijeka kojima nam pokusava dokazati da nemamo toliki dio koliki imamo ??!! Nadam se da sam makar malo jasan :( Kako da se izjasnimo po dedinoj oporuci. Mi bi prihvatitli njegovu volju, ali da nam se ne 'obije' o glavu, pa ispadne da smo prihvatitli da djed moze dijeliti i ono sto nije njegovo?

:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija