Jump to content

Izdavanje građevinske dozvole


bura1

Preporučene objave

Da li mi netko zna odgovoriti na ovo pitanje?

 

Naime,pred samim sam izdavanjem građevinske dozvole.Zahtjev za izdavanje te dozvole predat je u srpnju 2007.U to vrijeme je bio na snazi stari zakon o granji.

Zahtjev je predat na osnovu DPU-a,koji nalaže da se građevinska dozvola ne može izdati bez ishodovane građevinske dozvole za nesvrstanu cestu,a da se ni uporabna dozvola ne može izdati bez uporabne dozvole za tu istu nesvrstanu cestu.

 

Nezvanično sad saznajem da se po novom zakonu o gradnji građevinska za moj objekat ne može izdati bez otvorene započete gradnje na toj cesti.

 

Da li me kači novi zakon o gradnji, ili se moja građevinska tretira po starom zakonu o gradnji?

 

Ili je za ovakav slučaj mjerodavan samo DPU?

 

Hvala Vam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ono što je započeto po starim propisima završava se po starim propisima. Međutim nije mi jasno zašto je vama zapelo izdavanje građevne dozvole ako ste zahtjev predali u srpnju 2007. godine, razlog za protekom tolikog vremena mora imati objašnjenje. Morati ćete se raspitati kod nadležnog ureda kojem ste predali zahtjev.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako to bude. Fali nešto, onda se to preda, onda se čeka parcelelacija, pa je došlo do preustroja odjela za prostorno uređenje to je samo trajalo punih tri mjeseca, pa godišnji koji su isto pojeli dva mjeseca. Samo okad se referentica vratila iz godišnjeg odmora dok je opet uzela moj predmet u ruke je prošlo mjesec dana. To frustrira, ali sve dok niko ne ogovara za nepoštivanje zakonskih rokova tako će to biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija