Jump to content

Oduzimanje prednosit,lakše tijelesne povrede


IvanM1

Preporučene objave

Molio bih Vas vaše stručno mišljenje o ovoj situaciji.

Oduzeo sam prednost motoristi prilikom skretanja ulijevo. Motorista je zadobio lakse tijelesne povrede te nema nikakvih prijeloma i vidljivih ožiljaka na tijelu . Prilikom pristupanja alkostu motorista i ja smo imali 0 promila. Zanima me kakvu kaznu mogu oćekivati ( kazneni bodovi i novčana kazna) Moja primanja su oko 4500 kn.Da li moje obvezno osiguranje pokriva troškove liječenja? Koliki su sudski troškovi? Sta mogu očekivati ako me motorist osobno tuzi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da u zakonu o sigurnosti prometa nije izričito predviđeno oduzimanje vozačke dozvole niti kazneni bodovi, ali pogledajte da li je policija u optužnom prijedlogu predložila izricanje zaštitne mjere, pa ako je, sud ima mogućnost uzeti vozačku dozvolu.i moguće je dogovoriti plaćanje u ratama, napomenite to na sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam poznavatelj prava osiguranja pa nemojte ovo uzeti kao provjerenu tvrdnju ali po nekoj logici mislim da štetu pokriva vaše osiguranje koje će vam povisiti premiju a neće tražiti naknadu sredstava.to bi nekako bio bit autoosiguranja, ali zbilja ne znam bez da prošvrljam po literaturi.probajte ovaj post ojaviti na "obvezno pravo" - tamo bi moglo biti korisnijih savjeta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija