Jump to content

Prekrsajni sud - glavna rasprava


njofra13

Preporučene objave

Prije 4 mjeseca moj otac je bio verbalno napadnut od jednog lika. Masuci macetom i psujuci lik mu je prijetio kako se ima obzira voziti putem koji je kao on popravljao(put je inace opcinski). Otac odlazi na policiju prijaviti dogadjaj, oni prave zapisnik i kazu da ce prijava biti proslijedjena dalje... inace Lik je rekao da mu je moj otac vikao "naci cu ja tebe" sto je obicna laz... nakon 2 tjedna dolazi pismo od opcinskog drzavnog odvjetnistva gdje kaze da na osnovi cl.174 st.1 zakona o kaznenom postupku se odbacuje kaznena prijava protiv lika zbog kaznenog dijela cl. 129 st.2...uglavnom sud je odbacio prijavu jer kao prijetnje koje su upucene mom ocu nemogu se podvesti pod kazneno dijelo prijetnje iz cl.129 stavka 2.

Kazu da se takvo djelo prijetnje eventualno moglo znaciti ostvarenje zakonskih obiljezja kaznenog djele prijetnje iz cl.129 st.1 kaznenog zakona ALI da se kazneni postupak pokrece privatnom tuzbom. Nismo to napravili jer sumnjam da bi od toga bilo kakve koristi...

 

Ok, prijava odbacena ...idemo dalje

 

prije 2 tjedna dolazi poziv za prekrsajni sud mom ocu(ja sam svjedok) kao okrivljeniku...u optuznom prijedlogu se predlaze da se mog oca i tog lika kazni sa 300kn.

 

Sad slijedi pitanje...jel normalno(neznam koju bi drugu rijec stavio) da nakon sto te netko napadne(makar i verbaalno) te to prijavis policiji, odjetnistvo odbaci prijavu...i na kucnu adresu ti stize poziv za prekrsajni sud i da budes jednako kaznjen kao i onaj koji te napao? Jel sudac moze proglasiti jednu stranu nevinom ili se obojica po defoltu kaznjavaju?

 

Unaprijed zahvalan...pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne trebate se uznemiravati radi ovoga. ovo bi bio tipični prekršaj remećenja javnog reda i mira. policija po prijavi obavlja obavijesni razgovor sa sudionicima. u tom slučaju svatko može reći što hoće (npr. da je vaš otac lika napao možem) pa se u velikom broju slučajeva (kada nije jasno kako je došlo do remećenja) podnosi prijava protiv svih sudionika te se u prekršajnom postupku utvrđuju stvarne okolnosti prekršaja odnosno tko je kriv.to što je vaš otac jedan od prijavljenih ne znači da će u postupku biti oglašen krivim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija