Jump to content

Potvrda o sudjelovanju u Dr


apache70

Preporučene objave

Molim odgovor za frenda.

Predao je medicinsku dokumentaciju za 100% bolovanje, te su mu odgovorili da još treba dostaviti "Potvrdu o sudjelovanju u Domovinskom ratu".

S obzirom da je bio pripadnik pričuvnog sastava Zagrebačke 144 brigade Sesvete i da je stradao 1992 godine i tada se skinuo, a brigada se poslije rata rasformirala, gdje se sada vade "Potvrde o sudjelovanju u Domovinskom ratu".

U Uredu za obranu u Sesvetama ili treba tražiti negdje drugdje?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i opet hzzo gura nos gdje ne treba...dovoljna je lijećnička dokumentacija iz koje je vidljivo da je ozljeda ili bolest na koju je otvoreno bolovanje nastala u okolnostima domovinskog rata. jedno vrijeme su čak tražili status hrvi za bolest na koju je otvoreno bolovanje. :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

esad je napisao:

i opet hzzo gura nos gdje ne treba...dovoljna je lijećnička dokumentacija iz koje je vidljivo da je ozljeda ili bolest na koju je otvoreno bolovanje nastala u okolnostima domovinskog rata...

Bez namjere da itkoga branim ili otvaram nepotrebnu diskusiju, malo mog (nazovi) razmišljanja: liječnik opće prakse može otvoriti bolovanja ali to ide kao prijedlog povjerenstvu HZZO-a jer HZZO ne vjeruje liječnicima opće prakse (iz razloga štednje ili "štednje", nepotrebnog otvaranja bolovanja, netočnog prikazivanja /bolje rečeno lažnog/...) i smatra da tvrdnja liječnika da je u svezi DR nije dovoljna već je želi provjeriti; pa zašto onda ne bi tražio dokaz da si bio uopće u DR. Možda nije po zakonu ili nekom pravilnika ili je možda po nekom njihovom pravilniku ili čak samo usmenom naputku, ali je po meni s obzirom na situaciju u RH opravdano. I onako te potvrde sadrže samo bio od-do i eventualno naznaku ima ili nema status dragovoljca. Dok bijah u DVO, bolovanje 100% u svezi DR je odobravalo povjerenstvo HZZO u kojem je "sjedio" liječnik DVO. A onda su DVO bile prisiljene izabrati liječnika izvan HV i počelo je polako s bolovanjima ili "bolovanjima".Je li to maltretiranje branitelja? Po meni nije. Možda griješim?!.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam na bolovanju više od 2 godine (PTSP i TBC). Kada sam pitao za 100% bolovanje nabrojali su mi toliko papira koje moram priložiti da sam odustao. Sada su me prebacili na plaću direktno preko HZZO-a i sa 4000 sam spao na 2600. I još mi bezobrazno tvrde da je to 70% od moje plaće. Odlučio sam se ipak izboriti za svoja prava pa me zanima što je sve na kraju potrebno. Da li je za dokaz sudjelovanja u DR dovoljna iskatnica o statusu branitelja, ili treba i ratni put i posebna potvrda. Sve ja to mogu dobiti ali me košta živaca, vremena i novaca da prikupim. Imam čak i status dragovoljca jer sam krenuo 91, ali mi je degutantno sve to dokazivati svakoj šuši u udobnoj kancelariji. Ako sam branitelj, valjda sam i učestvovao. Čak i oni koji nisu, nabaviti će potvrde, još i prije nego ja. Čemu onda sve to???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako imaš status dragovoljc ,branitelj i HRVI neznači da imaš i pravo na 100% bolovanje .

ako ti u nalazu i mišljenju drugostupanjske liječničke komisije piše bolest ili povreda temeljem čega si dobio invalidnost i ista bolest ili povreda navedena je kao razlog tvog bolovanja tada imaš pravo na 100% bolovanje .

a ako šifra bolesti zbog koje si na bolovanju nije navedena u nalazu i mišljenju drugostupanjske liječničke komisije,tada nemožeš imati pravo na 100% bolovanje.

probaj rješiti sa liječnikom koji ti piše bolovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija