Jump to content

Proteza za ZubePomoć Molim?!


Joeeigo

Preporučene objave

Treba procjena ortodonta koji ce reci da li se radi samo o

nepravilnosti poretka (vrlo rijetko) zubiju ili je rijec o nedostatku prostora da bi se zubi smjestili (najcesce), ili pak o deformaciji desni, nepca itd...

 

Postoje aparati koji mogu povecati razmak izmedju zubiju, na taj nacin da prosire razmak desni, uz pomoc jednog malog vijka kojeg pacijent sam povecava. Primjenljivi su i kog odraslih. Poznati su pod razlicitih imenima i razlicitih su tipova i namjena (Crozat-ov aprata, Schwarzov, plocice s vijcima itd...) Postoje preko tridesetak godina. U HR nikad vidjeni (po mojim saznanjima, ali rado bih cuti da ih netko primjenjuje u Lijepoj Nasoj). U HR se uglavnom predlaze nosenje prstenova koji se zakvace (zalijepe) za zube i neprekidno nose. Oni imaju za efekt da poredaju zube, ali ako je prisutan nedostatak prostora - trud je uglavnom uzaludan i ortodonti predlazu ekstrakciju zuba. Nakon toga se nosenjem prstenova, zubi rasporede tako da zauzmu i onaj prostor koji je dobijen vadjenjem zuba. Ovo je vrlo uvrijezena metoda u HR ne samo kod odraslih nego i kod djece. Predstavlja pravu zdravstvenu katastrofu jer se dijete bespotrebno traumatizira i vade se zdravi definitivni zubi. Roditelje se ne informira da postoje metode koje zaista rjesavaju problem bez vadjena zubiju. A trziste jednog tipa ortodontskih aparata cvjeta. Isto je i kod odraslih - i kod njih je moguca primjena razlicitih tipova "plocica s vijcima" ili tzv. "Schwarzovih plocica".

 

Jedan ortodontski tretman u trajanju od 6 mjeseci, sa 6 mjesecnih kontrola, uz specijalisticke preglede, izradu otisaka, izradu dva odvojena Crozat-ova aparata (za gornju i donju vilicu, kosta do 900 eura u zemljama EU (npr. Njemacka, Francuska, Holandija...).

 

Osim zdravstvene informacije, cini mi se uputnim objaviti ove podatke na pravnom portalu, jer predstavlja pravo na medicinsku informaciju.

Ne govorim o pravu da netko snosi odgovornost za medicinsku dezinformaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija