Jump to content

odlazak u vojnu mirovinu po sili zakona ?


gene64

Preporučene objave

Kao DVO u činu časničkog namjesnika, godište 1964.,u HV od 1991., upravo sam saznao da se nalazim na listi MORH za umirovljenje sa krajem 2008. godine ...Imam 25 godina efektivnog radnog staža ili 35 godina sa beneficijama ... Nemam nikakav invaliditet i na liječničkom sam pregledu ocijenjen kao sposoban (5). Da li postoje kakve pravne mogučnosti da ostanem i dalje u službi .... Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Za DVO postoji poseban Zakon, izdvajam sljedeće:

Članak 6.

Na temelju rješenja nadležnog ministra, odnosno predstojnika Ureda za nacionalnu sigurnost o prestanku službe zbog potreba službe osiguranik može ostvariti pravo na starosnu mirovinu, bez obzira na godine života, kada navrši mirovinski staž od najmanje 30 godina, od toga najmanje 15 godina mirovinskog staža na dužnostima, odnosno na poslovima na kojima se staž osiguranja računa s povećanim trajanjem prema odredbama ovoga Zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega dobro provjeri na kakvom si spisku i za kakvu mirovinu si predviđen, zakonom Članka 6a Ministar te može umiroviti bez tvoga znanja i to samo jednim njegovim potpisom. U tom slučaju gubiš pravo na uvećanu otpremninu a to znaći imaš pravo na 525 kuna za svki puni mjesec proveden u Domovinskom ratu i 6 bruto plaća a povećanje od 50% tj. Još 3 bruto plaće gubiš ako te ministar umirovi, ako potpišeš sam onda dobivaš 9 bruto plaća + 525 kuna po mjesecu u DR,

Mislim da ti je sve jasno, znači jednim potpisom ministar si u mirovini, iskrene do sada u MORH još nije ni jedan djelatnik otišao tim putem u mirovinu svi su sami potpisali i otišli a da li su znali da moraju otići to ne znam.

Maks

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija