Jump to content

alimentacija u kompenzaciji kredita


Berto

Preporučene objave

Moj problem je slijedeći. Naravno da sam u procesu rastave i sad nakon svega dolazi onaj po meni vrlo mučan dio. A pitam se kome nije. Naime, bivša i ja pokušavamo sporazumno riješiti problem, oko alimentacije i stambenog kredita koji je ostao na meni. Da napomenem, stambeni kredit je utrošen na uređenje stana na koji ja ne polažem nikakva prava niti pretenzije da se dijeli. Ali sve ono šta smo unjeli u stan i kako smo ga opremili, stoji meni na teret plaći, kreditom.

Pa smo se onda bivša i ja "lijepo" dogovorili da taj iznos koji ja otplaćujem u korist stana u kojem više ne boravim, bude iskompenziran u korsit alimentacije. Napominjem da je to naš dogovor. E i sad nastupa problem koji je mene doveo ovdije po savijet. Ako smo se bivša i ja lijepo dogovorili oko toga i želimo na sporazumni raskid braka, pretpostavljam da na papiru, za sud lijepo sve mora biti crno na bijelo. Bilo bi glupo uopće pitati da li da idem na "lijepu" riječ vjerovti bivšoj o nekakvom dogovoru koji stoji između nje i mene. Za sud vjerujem da vrijedi jedino ono šta smo se ona i ja dogovorili i to stavili na papir. Da li da inzistiram na tome da se sve to skupa i ispoštuje sa njene strane i šta je bitno za sud?

I da, moja odgovrnost prema diejteu tu ne prestaje, jer dijete ionako vidim i po par puta na tijedan i brinem o njoj, skoro isto kao i majka, pa utoliko mislim da sam i obeštećen, jer alimentacija ide u korist dijeteta, ali moja briga ne završava samo time da ja otplatim svoju ratu. Itekako mi je bitno da dijete bude zbrinuto i sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U razvod braka ide: brak se razvod, dijete se povjerava jednome, susreti i druženja s roditeljem s kojim ne živi, uzdržavanje djeteta.

 

Zapravo ste u prilici istovremeno riješiti i sporazumni razvod i sporazum o diobi bračne stečevine. Pokušajte osigurati da te dvije stvari realizirate simultano.

 

Naime, uzdržavanje djeteta je njegovo pravo, bračna stečevina- vas dvoje. Pravo djeteta se ne može uvjetovati plaćanjem niti neplaćanjem drugih obveza, dapače, naplativo je prije svih drugih. Iako, realno se da prebiti.

 

Na samu riječ... nije baš razborito se osloniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovrou. Svakako sam i sumnjao da se u biti ako je sporazumni raskid mogućnost da strake u sporu mogu svoj dogovor nametnut sudu, a da taj kao takav prihvati. Iz prakse sam čuo takve slučajeve. A da je riječ u zraku puno slabija od one na papiru, pogotovo pred zakonom, definitivno. Ispada da sam u sve upuće, ali u datim momentima, čovijek ne vjeruje ni samom sebi. Još jednom hvala, bilo je kratko i jsano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

...kada se moj dečko i zakonski rastao, imao je situaciju kao i ti....krediti...alimentacija i dogovor sa bivšom... pošto je bivšoj sve, baš sve ostalo (osim kredita) da do otplate istih alimentacija je na čekanju...ali...nakon godine dana se ona sjetila da bi on mogao i alimentaciju plaćati....rezultat...0,00 kn plaće, sjela je ovrha+ alimentacija zajedno u iznosu 50% plaće+ dva kredita od kuće koju su u braku kupili i opremili...

...jesam žensko...rastavljena...ali kao žene znaju biti pohlepne...užas...

...zato ti lijepo podijeli bračnu imovinu, sudski, pa onda vidi što je sa kreditom...i sve napismeno i kod bilježnika...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija