ljube1967 objavljeno: 4. listopad 2008. Dijeli objavljeno: 4. listopad 2008. u travnju ove godine sam navršila 10 godina radnog staža kod sadašnjeg poslodavca. sukladno pravilniku o plaćama i drugim primanjima jubilarna nagrada mi nije isplaćena. u ugovoru o radu u članku 4 plaće i naknade nigdje ne piše da će poslodavac isplaćivati druga primanja sukladno pravilniku o plaća i drugim primanjima. postavila sam pitanje kadrovskoj službi zašto mi ta nagrada nije isplaćena jučer sam dobila odgovor da poslodavac nije u zakonskoj obavezi da mi nagradu isplati i da je uprava društva donijela odluku da se jubilarne nagrade ne isplaćuju. interesira me da li je netko mene trebao o tome obavijestiti ili ne? imam li pravo vidjeti tu odluku ili ne? da li poslodavac ima zakonsko pravo uskratiti djelatniku nešto što je propisao pravilnikom o plaćama i drugim primanjima? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
asap odgovoreno: 17. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2008. Provjerite još jednom odredbe Pravilnika, jer je vrlo vjerojatno da je propisano da poslodavac može isplatiti jubilarno nagradu, što onda znači i da ne mora. Ako je tako, tada vas poslodavac nije dužan obavještavati o tome da se neće isplatiti jubilarne nagrade. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ljube1967 odgovoreno: 5. svibanj 2009. Autor Dijeli odgovoreno: 5. svibanj 2009. hvala na odgovoru. provjerila sam u pravilniku koji je bio važeći do 20.04.2009 a onda smo dobili novi pravilnik gdje je isplata jubilarnih nagrada izbaćena. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.