anonimno25 objavljeno: 4. listopad 2008. Dijeli objavljeno: 4. listopad 2008. Zanima me kakav je postupak za uvoz sira i mesnih prerađevina kao npr. pršuta, salama, kobasica, itd. iz Italije u Hrvatsku. Taj proizvođač od kojeg mislim uvoziti nije na hrvatskom tržištu pa me zanima da li je potrebno da proizvod prođe analize za koje sam čula da su dosta zahtjevne. Unaprijed hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 10. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 10. listopad 2008. Najpotpuniji opdgovor dobit ćete na carini ili ako pitate nekog otpremnika (špeditera). Oni će Vam reći kolika je carinska stopa prema Carinskoj tarifi i koliko su druga davanja, postoje li neka druga ograničenja (kontingenti)i sl. S obzirom da se radi o prehrambenim proizvodima životinjskog podrijetla zasigurno ćete trebati i potrvdu sanitarne, odnosno veterinarske granične inspekcije. Bilo bi dobro da prilikom prikupljanja informacija imate točnu informaciju o vrsti robe koju namjeravate uvoziti, a još bolje bi bilo da imate tarifne brojeve po kojim se roba izvozno carini u Italiji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.