Jump to content

Kamo dalje, rođače....


apache70

Preporučene objave

Pozdrav svima uz pitanje!

Rođak, dragovoljac DR-a i 30% HRVI za stalno od 1992 godine zbog puknuća plućne maramice u tri navrata tijekom Domovinskog rata, te još tri puta tijekom 90-ih. Bio pričuvna brigada HV-a, a zbog bolesti i demobiliziran u 2 mjesecu 1992 godine. Radio je kao profesionalni vozač teretnih vozila sve dok mu nije prije 3 mjeseca ove godine ponovno puknula plućna maramica sada na lijevoj strani tijekom vožnje kamiona, zbog čega je bolnički liječen. U međuvremenu predao za 100% bolovanje u HZZO-u što je i dobio kao posljedica stradavanja tj., pogoršanje bolesti. Prije 15-ak dana kada mu je završilo liječenje, doktorica opće prakse mu je zatvorila bolovanje, a poslodavac mu je dao godišnji odmor nakon čega mu je dao i sporazumni otkaz sa napomenom da nema nikakav lakši posao za njega jer se isključivo bavi autoprijevozom.

Da li isti sada ima kakva prava kada se javi na burzu ili kakva prava na naknadu od strane Ministarstva branitelja, te sa obzirom da mu je doktor specijalista napisao poštedu od fizičkih napora za odlazak na procjenu radne sposobnosti sa mogućnošću umirovljenja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zbog čega ne traži dječiji dodatak.s obzirom na primanja mogučnost postoji da isti i dobije

zahtjev za procijenu radne sposobnosti odradi mu liječnik opće prakse i isti odnese u HZMO na što ima pravo pošto ima status HRVI

trebali bi ga pozvati u roku 30 dana na komisiju

možda komisija odluči da nema radne sposobnosti pa ide u mirovinu (vojnu, možda sa omjerom rat/mir a možda i ne)kao HRVI ,sa statusom dragovoljca gdje se na vojni dio obračunava koeficijent 1,85

ako dobije preostalu radnu sposobnost čini mi se da ima pravo na dio mirovine i to sa koeficijentom 0,5 ako je u radnom odnosu.

najbolje proučiti Zakon o pravima hrvatskih branitelj

N.N. 174/04

ako je na birou za zapošljavanje nemože biti na bolovanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija