fuzzy-z objavljeno: 9. listopad 2008. Dijeli objavljeno: 9. listopad 2008. molio bih da mi netko ako zna objasni kako se pokrece postupak pred sudom za ovjeru ug.o dozivotnom uzdrzavanju.Da li se prvo postom na sud salje ugovor pa onda sud pozove na raspravu ili kako?hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mike06 odgovoreno: 9. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 9. listopad 2008. Pretpostavljam da znate pravna i moralna načela koje sa sobom nosi Ugovor o doživotnom uzdržavanju. Predlažem da Ugovor sastavite, u dogovoru sa osobom koja je primatelj uzdržavanja. Ugovor mora biti ovjere i solemniziran kod JBU. JBU ima prednost pred sudom jer je jeftiniji. Obje strane moraju prisustvovati kod Javnog bilježnika. Ukoliko osoba nije u stanju prisustvovati, JB će doći na kućnu adresu. Solemnizacija znači od strane ovlaštene osobe kod JBU, objašnjenje, pročitan i ovjeren objema stranama iz Ugovora. Ugovor treba sadržavati sve bitne elemente kako bi bio valjan i na obostranu korist i moralno objektivan. Nemojte davati odvjetniku da vam sastavi Ugovor jer će vas opasno oderati. Ukoliko trebate šprancu (predložak) javite mi na PM. Good Luck >Mike Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tedji odgovoreno: 9. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 9. listopad 2008. imam pitanje: zanima me jedna stvar kod ugovora o doživotnom/dosmrtnom uzdržavanju. situacija: bili jednom brat i sestra. sestra želi potpisati taj ugovor s roditeljima. može li to ona bez pristanka svog brata? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.