Jump to content

otvaranje frizerskog salona


vespa

Preporučene objave

Molim da mi pomognete sa pravnim savjetom i smjernicama vezanim za sljedeći problem:

 

Prijateljica ima položen majstorski ispit i vlasnica je prostora u prizemlju stambeno poslovne zgrade te razmišlja o otvaranju vlastitog salona. Sto je sve potrebno da postane obrtnik i što sve poslovni prostor u tu svrhu treba zadovoljiti?

 

 

Unaprijed hvala!

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

za obrt joj ne treba puno,mislim 3godine radnog iskustva u radnoj knjizici,diploma o završenoj školi (naravno struka mora bit vezana za obrt)ispunjeni formulari koje ce dobiti u općini,ime obrta ,adresa obrta i ako je obrt u iznajmljenom prostoru ugovor o najmu i oko 800kn za takse i kasnije za obrtnicu.

ako zeli u svom stanu imat obrt prvo mora dobiti suglasnost svih stanara u zgradi,to znam sigurno a za ostalo se najbolje obratiti obrtničkoj komori tamo ce joj sve lijepo objaniti koji su uvijeti za frizerski obrt.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

potrebno otići u ured državne uprave-služba za gospodarstvo,ponijeti svjedodžbu o završenoj srednjoj školi,majstorski ispit,potvrdu o nekažnjavanju iz općinskog suda,uplatiti iznos za otvaranje obrta (ovisno o županiji)

250-500 kn, biljege 20-70 kn.Ne treba joj radni staž obzirom da ima majstorski ispit.

 

Kada dobije rješenje o otvaranju obrta (može tražiti i rješenje bez datuma početka obavljanja djelatnosti-s tim da mora početi poslovati u roku godine dana,jer joj se u protivnom nakon jedne godine obrt automatski briše iz registra).Znači kada dobije rješenje, odlazi u poreznu upravu gdje se upisuje u RPO (registar poreznih obveznika), ne mora i u P-PDV (u prvoj godini poslovanja ne mora biti u sustavu poreznika na dodanu vrijednost,u pdv-sustavu)odnosno tek po ostvarenim primicima u iznosu 85.000,00 kn godišnje ulazi u pdv-sustav po sili zakona.

Zatim odlazi u mirovinsko gdje prijavljuje obrt i sebe kao obrtnika a poslije toga u zdravstveno.

 

Prije početka poslovanja za poslovni prostor mora dobiti (također od ureda državne uprave-minimum tehničkih uvjeta za obavljanje djelatnosti.

 

Obzirom da ima položen majstorski ispit može u obrtu držati naučnike (praktikante frizerske škole).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija