Jump to content

Izvanredni otkaz rodilji?


jamie

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Radim u obiteljskom poduzecu čiji su vlasnici moj stariji brat i sestra. Već 6 godina imaju prijavljenu radnicu iz usluge( ženu od bliskog prijatelja i rođaka ) kao stalnu zaposlenicu kako bi joj uredno išao staž . Zadnje dvije godine žena je na porodiljnom i ostaje joj još jedna godina do kraja ( treće dijete ).

Situacija se zakomplicirala kada se njen muž gadno posvađao s mojom sestrom i izvrijeđao je do besvjesti. Napetost je trajala vec neko vrijeme ali pustili smo jer ionako ne placamo nista, međutim u novonastaloj sitaciji brat i sestra pod svaku cijenu žele maknut tu ženu iz firme a da kasnije ne bude posljedica.

 

Moje pitanje je, da li se rodilji uopce moze dati izvanredni otkaz i kakav razlog treba navesti kad se radi problemima osobne naravi.

 

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Temeljem ZOR-u zabranjeno je davanje otkaza za vrijeme trudnoće, porodiljnog dopusta..i 15 dana nakon prestanka korištenja prava, tako da se brat i sestra strpe dok ne prođe porodiljni jer bi takav otkaz bio ništav. A još kao razlog navodite da se njen muž posvađao s vašom sestrom što nikako nije razlog za otkaz pogotovo ne izvanredni ne biste ga iz tog razloga mogli dat i da žena nije na porodiljnom.Prema tome nek se strpu i proguraju još tu godinu i onda nek razmišljaju o razlogu za otkaz. Za sada ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da je situacija apsurdna i sama nemogu vjerovat da se to dogodilo. Danas smo zvali pravnika i on kaže da možemo sastaviti sporazumni otkaz koji ce zena potpisat, s tim ne gubi pravno na porodiljnu naknadu ali nema pravo prijavit se na zavod. Tako cemo i napravit jer smo nju direktno kontaktirali i pristala je.

Hvala na brzom odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija