Samohrana_mama objavljeno: 15. listopad 2008. Dijeli objavljeno: 15. listopad 2008. Pozdrav! Stanje je ovakvo: Majka sedmogodišnjeg sina nije do sada priznala očinstvo (mislim da se to tako kaže:), a sada to napokon želi, kao i pokrenuti postupak za utvrđivanje očinstva (jer ni otac ne priznaje očinstvo) i alimentaciju. Što sve tj. kojim redom treba činiti? Treba li prvo nabaviti besplatnu pravnu pomoć ili otići u CZSS i dati izjavu o ocu djeteta? I na kraju, kako zahtjev za besplatnu pravnu pomoć pravilno napisati, postoji li neka špranca? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mam odgovoreno: 16. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 16. listopad 2008. pa ovako ovdje sam prvi put pa me zanima jedna stvar. rastavila sam se ove godine,uzela sina od 3 god i otisla bez ičega. stvorila sam nešto,lijepo nam je i sada njegov otac želi opet pod svaku cjenu na sud vezano uz ponovno odlučivanje o skrbništvu,iako na presudi piše da nemamo prava na žalbu, da li je to moguče? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gringo odgovoreno: 17. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2008. Gospođo dajte pažljivije pročitajte rješenje. U njemu bi trebalo pisati da roditelji bez obzira žive li zajedno ili odvojeno zajednički, ravnopravno i sporazumno skrbe o djetetu. Dakle oboje ste skrbnici, a dijete je vama povjereno na čuvanje. i takva odluka ostaje na snazi do drukčije odluke suda. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ad-astra odgovoreno: 17. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2008. Za besplatnu pravnu pomoć trebate se obratiti Hrvatskoj odvjetničkoj komori Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Samohrana_mama odgovoreno: 17. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2008. Dobro.... A zna li netko odgovore na moja ostala pitanja? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ad-astra odgovoreno: 17. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2008. Podnijeti tužbu pri Općinskom sudu za utvrđivanje očinstva. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Samohrana_mama odgovoreno: 17. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2008. Meni treba odgovor na ovo pitanje (!!!!) : Treba li prvo nabaviti besplatnu pravnu pomoć ili otići u CZSS i dati izjavu o ocu djeteta? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ad-astra odgovoreno: 17. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2008. Napisali ste da otac ne priznaje očinstvo, dakle nikakva izjava na CZSS ga neće natjerati na to. Ja bih u vašem slučaju najprije se obratila odvjetniku,a zatim podigla tužbu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.