Jump to content

maslinik


brainiac

Preporučene objave

Djed mi je umro bez oporuke.Negovi nasljednici su kćeri i sinovi. Svi osim jednoga su imali nasljednike u I. nasljednom redu. Jedna kćer se na ostavinskoj raspravi „Uopće“ odrekla nasljedstva, dok se druga odrekla nasljedstva u ime dvoje braće.

 

Danas su sve tetke i stričevi umrli i raspodjeljena je sva imovina, osim imovine strica koji nije imao nasljednike po prvom nasljednom redu. Njihova djeca na ostavinskoj raspravi traže da se imovina strica koji nije imao djece preraspodjeli podjednako svima.

Pitanja:

 

Da li djeca od kćeri moga djeda koja se je „uopće“ odrekla od nasljedstva imaju pravo na dio od onoga koji nije imao potomaka?

 

Da li djeca od kćeri koja se je odrekla nasljedstva u korist dvojice braće imaju pravo na dio od onoga koji nije imao potomaka?

Nakon djedove smrti u inozemstvu provedena je ostavinska u kojoj je jedan od nasljednika bio i jedan sin koji je također umro u inozemstvu bez oporuke i bez nasljednika u prvom nasljednom redu, te je nasljedio maslinik, što je bilo uknjiženo u sudu 1960. godine.

Moj otac je bio u posjedu maslinika, tj aktivno ih obrađivao od 1930. god. te se vodio u katastru kao posjednik od 1953. godine pa do smrti, a poslije nakon ostavinske smo upisani mi djeca u katastar kao posjednici. Moj otac je imao tri sestre i brata u domovini i za sve vrijeme nikad nisu tražili posjed na tom zemljištu. Stric koji je živio i umro u inozemstvu niti je znao da je vlasnik iste parcele, a pogotovo nije nikada od 1930. došao u domovinu niti bio u posjedu.

 

Pitanje: Na koji se način može postići sudska uknjižba navedenog maslinika na naše ime s obrzirom da ostavinska nakon smrti strica nije provedena?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija