Jump to content

kazna za brzu vožnju


dinac

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

molim savjet, u 8. mjesecu me policija snimila nekim uređajem za prekoračenje brzine. Jučer sam dobio formular u kojem moram navesti ime vozača. Ograničenje je bilo 50, naseljeno mjesto. Vozio sam 81, umanjeno za 10->71km/h. Kazna je 1000kn. Znam da su mijenjali neke zakone u zadnje vrijeme pa me zanima da li mogu nekako izbjeći plaćanje te kazne ili barem smanjiti na podnošljivih 500kn ili...?

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo prije par sati sam dobio kaznu od 2000kn. Naime vozio sam 97 gdje je ogranićenje 50 i kada su mi oduzeli 10km, konačna brzina mi je bila 87km. Nasmiješeni policajac mi je odmah napisao kaznu od 2000kn i uručio uplatnicu na licu mjesta. Još mi je rekao da su me slikali s nekim novim uređajem koji odmah ima i sliku tako da mi nemože ništa tolerirati. Zanima me dali ima li tu ikakvih šansi da se izvučem jer ovo mi je jako puno para mada znam da sam kriv?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam donekle slicno pitanje.Takoder se radi o prekoracenju brzine u naseljenom mjestu, snimljeno uredajem za prekoracenje brzine. Doma sam dobila formular u kojem se traze podaci o vozacu. Vozilo je moje, a u tom trenutku je njime upravljao moj decko pa sam njegove podatke i navela u formularu.

Zanima me kako sad dalje ide postupak, da li će on automatski dobiti rješenje, odnosno kaznu ili ću ja morati posvjedočiti da sam mu dala vozilo na upravljanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavezno policiji dostavite podatke o vozaču makae to bili i vi sami. Ja nisam to učinio i sad moram platit 2050kn kazne zbog nedavanja podataka umjesto 500kn za prekoračenje brzine. Obavezno to učinite!

A kasnije od suca za prekršaje možete Prigovorom tražiti umanjenje kazne ili bar plaćanje u obrocima koje će vam sigurno odobriti.

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav svima

imam slican problem sa kaznom za brzu voznju od 1000 kn. primio sam kaznu od policajca. svjestan sam da sam kriv, ali za jednog studenta bez ikakvih primanja placanje bilo kakve kazne je neizvodivo u kratkom vremenskom roku. zanima me kakav je postupak kada nakon ne placanja u zadanom roku moj slucaj ode na prekrsajni sud? dali je moguce platiti kaznu nakon poziva suda, posto sam cuo da se poziv ceka u nekim slucajevima i do 6 mjeseci? dali mi sud moze nekako smanjiti kaznu?

 

unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na prekršajni sud predmet dolazi tek ako vi predate prigovor. ako se ne nalazite u prekršajnim evidencijama, sud vam može izreći kaznu - opomena.

 

ako je prekršaj počinjen u naselju bit će vam upisan i jedan negativan prekršajni bod, te za taj prekršaj policijski službenik vam ne smije izdati upozorenje.

 

ako je prekršaj počinjen van naselja - nema boda.

 

pokretanjem prekršajnog postupka doći će te na red u drugoj polovini 2009. godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija