Jump to content

sudjelovanje u alimentaciji


fghj

Preporučene objave

vec sam izlozila problem oko alimentacije na ovom forumu (bivsa trazi alimentaciju od djevojke bivseg muza http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503321812&forum=21 ) i zahvaljujem svima na pomoci, medjutim taj problem se nastavlja.

 

u kratkim crtama, decko i ja zivimo oko dvije god zajedno, djeca su sa bivsom zenom. ona trazi da se na sud dostavi lista moje place kako bi se utvrdila alimentacija na osnovu mojih i njegovih zajednickih primanja. ona ima stan i solidna primanja, on sve vrijeme do sad uplacuje alimentaciju 2000kn iako sud jos nista nije odredio. osim toga kupujemo konstantno djeci svu odjecu i obucu,kod nas su svaki dan, kod nas jedu i spavaju, placamo izlete, idu s nama na more i sl.

nakon sto je moja firma odbila dati moju listu place, ona sada trazi da se iz porezne dostavi moja porezna kartica, da se vidi kolika mi je placa i trazi vecu alimentaciju. sutkinja je to prihvatila iako je njegov odvjetnik na sudu izjavio da mi ne zivimo u vanbracnoj zajednici (nismo cak ni prijavljeni na istu adresu) i da nismo u ekonomskoj zajednici. sto nam je ciniti? trbam li ja ipak angazirati odvjetnika kako bih se na neki nacin zastitila u cijeloj toj prici?

pored alimentacije i svega ostalog, placamo i kredit koji su njih dvoje podigli i potrosili, ali sutkinja kaze da to "nema veza".

taj razvod traje vec dvije godine.

hvala unaprijed na pomoci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

angažirajte odvjetnika, neka za vas da podnesak u kojem cete izjaviti da više niste u izvanbračnoj zajednici sa svojim dečkom i stvar je riješena. U tom slučaju (iako i bez toga ne biste trebali imati nikakve veze sa slučajem Vašeg dečka) nemate nikakve veze s tim slučajem.

 

Ako sutkinja ustraje, podnesite privatnu tužbu protiv nje jer Vas poziva na sud bez razloga :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, kao sto sam napisala zivimo zajedno nesto manje od dvije godine. a koliko sam shvatila po zakonu vanbracna zajednica je ako zivimo zajedno tri god ili dulje ili manje od tri god ako imamo zajednicko djete, sto nije slucaj. prema tome, ako nismo vanbracna zajednica samo smo par koji zivi zajedno. nitko ne garantira da ce mo za mjesec dana ili za godinu dana i dalje biti zajedno pa kakve veze onda imaju moja primanja s alimentacijom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zato sto je to zajednicko domacinstvo. ne morate biti u vezi, braku, izvanbracnoj zajednici. zivite zajedno, zajedno placate racune, zajedno skrbite o djeci kad su kod vas, zajedno kupujete te stvari... prema tome, logicno je ako zivis s nekim s kim dijelis financijske troskove, da ti je lakse tj. da imas manja financijska izdvajanja.

nije isto zivis li s deckom koji je stalno zaposlen i /ili ostvaruje nekakve prihode (apartmani, iznajmljivanje stana, zemljista) ili s redovnim nezaposlenim studentom.

nema to veze s adresom, to je ionako formalnost.

 

pa i mene i bivseg su na sudu pitali s kim zivimo, i ako zivimo s nekim, kakav je njegov status.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da me ne bi krivo shvatila. nisi ti duzna placati uzdrzavanje za njegovu djecu, ali cinjenica je da njegova bivsa zena moze traziti povecanje uzdrzavanja na temelju toga sto su se promjenile okolnosti. promjenjene okolnosti mogu biti da se netko preselio iz podstanarskog stana u roditeljsku kucu, da je osnovana nova zivotna zajednica, da je promjenio posao... etc.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija