Jump to content

psihovještačenje


mayyya

Preporučene objave

molim vas ,dali netko zna,šta znači dopuna vještačenja,i koliko vremena ima klinika za poslati nalaz,naime ja i dijete smo na zahtijev oca bili vještačeni ,sada je potrenbna nadopuna vještačenja od strane vještaka ,,ja sam kao majka optužena stranka(da skratim priču),pa me zanima koliko košta vještačenje u poliklinici vrlo poznatoj (ne želim imenovati)i koliko vremena imaju da napišu nalaz.po njihovom sam ja roditelj koji emotivno zlostavlja dijete jer nisam uspijela uspostaviti kontakt s njegovim ocem koji je strani državljanin,dijete ima deset godina ne želi tatu vidjei a tata nedolazi u posjete a dao je prijedlog da dijete živi kod njega u drugoj državi,moram priznati da je mnogo zbrkano a navlačenje po sudu traje deset godina,dijete je več do sada bilo 4 puta vještačeno ,nitko nije rekao da ga majka emotivno zlostavlja osim te klinike gdje je otac več bio par puta,a moram spomenuti da je ta klinika napisala nalaz za mene i dijete prije par godina a da nas nije vidjela,što sud ne vjeruje,tako da smo nedavno se pojavili u toj poliklinici na vještačenju koja ništa nije mogla nači osim da je dijete emotivno zlostavlano jer ne viđa oca zbog majke.dijete je odličan učenik i odličan sportaš.hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dopuna vještačenja prestavlja i znači pribavljanje dodatnih podataka koji nisu pribavljeni ili su ispušteni prethodnim vještačenjem,a koji su bitni za odluku koju sud treba donijeti

Nema zakonskog roka koji bi precizirao za koliko vremena se vještačenje treba obaviti i isto je ostavljeno na procjenu sudu.

Ukoliko niste zadovoljni brzinom kojom se vještačenje i dopuna istog provodi obratite se sudu podneskom na broj sudskog predmeta.

Kad je sud prihvatio provođenje vještačenja onda je donio i odluku o cijeni,odnosno predujmu koji je trebao upalatiti onaj tko je vještačenje i zahtjevao.

 

Pravo djeteta je da ima susrete i druženje s roditeljem s kojim ne živi.Kršenje tog prava,bez obzira na razloge i tko ga krši, predstavlja jedan od oblika zlostavljanja djeteta.

Šteta koja se na taj način nanosi djetetu može doseći tolike razmjere da diijete odbija susrete s roditeljem s kojim ne živi,što bi spadalo u sliku poznatog sindroma otuđenja djeteta od jednog roditelja - Parenteral alienation syndrome..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u potpunosti se slažem sa time,al me zanima kako če dijete odlaziti ocu kad ga ovaj ne posječuje,ne kontaktira telefonom niti bilo kojim drugim načinom.Prije su se kontakti odvijali neredovito od strane oca,dijete je odreagiraloda je ostavilo ceduljicu,-citiram;mama molim te nedaj da idem tati,dali je moguče da je onaj roditelj s kojim dijete živi kriv za sve a onaj drugi je samo pačenik jer nemože do svog dijeteta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo sam naglasio da odbijanje djeteta da ima susrete i druženje s roditeljem s kojim ne živi nije prirodno.

Takva rekcija djeteta je najčešće odraz duboko poremećenih odnosa među njegovim roditeljima, s posljedicama po samo dijete,njegov emocionalni razvoj,te normalno i zdravo odrastanje...

 

U razloge i krivnju za takvo stanje u konkretnom slučaju nisam i ne mogu ulaziti

 

Treba očekivati da vještačenje na to ukaže,a sud donese odluku kojom će zaštiti pravo,interes i dobrobit djeteta..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se sa svime time ,a što ako je vještačenje pristrano ,jer je donijet nalaz na osnovu očevog iskaza(prije par godina),dali postoji mogučnost da drugi roditelj dobije skrb nad dijetetom iako ga dijete nije vidjelo godinu dana,ne po mojoj krivici ,nego zato što sam ne želi dolaziti(živi u drugoj državi)

 

svejedno se zahvaljujem na razgovoru..... :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako roditelj ne vidja dijete - tome nije jedini razlog poremecen odnos izmedju roditelja.

 

U nekim se slucajevima dogadja da to potice roditelj s kojim dijete zivi, ali je nemoguce da je tomu tako redovito i samo zbog negativnog utjecaja roditelja s kojim dijete provodi vise vremena.

 

Svaki slucaj zahtijeva pazljivu analizu da bi se mogao donijeti zakljucak.

 

Moj bi savjet bio da se stvarno angazirate u postupku vjestacenja. Takodjer da sud informirate o nepravilnostima, ako ih je bilo i u cemu su se tocno sastojale.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najprije se želim,svima zahvaliti na pomoći,i na čitanju mojeg problema.Zanima me ,dali itko zna,dali se može izbječi nadopuna vještačenja s obzirom da je dijete već bilo vještačeno 4 puta i to ga jako uznemiri,a i ja mislim da je to vrlo traumatizirajuče ,putovati par sati ,riješavati psiho testove i odgovarati na pitanja.Meni kao odrasloj je to teško i naporno a ne dijetetu od 10 godina pred pubertetom.

 

Što Vi mislite o tome ,imate li kakav savjet......

bilo što...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je sud tako odredio, morat ce dijete (jos jednom) na to pristati. A ako je izuzetno traumatizirajuce (ili se moze dogoditi da bi ostale posljedice) mozete otici kod nekog drugog strucnjaka koji ce dijete susresti u nekoliko navrata i pomoci mu da prebrodi tu traumu. Isto tako, taj strucnjak - psiholog ili psihijatar (bilo bi jos bolje da ta osoba bude sudski vjestak) moci ce dati svoje misljenje. Ako je zaista to traumatizirajuce za dijete, onda ce vam dati takvo misljenje u kojem ce stajati da bi bilo dobro da se dijete ne izlaze tom postupku.

 

Inace je za dijete traumatizirajuce da otac ostaje u drugoj drzavi, ne dolazi da ga vidi, a salje "emisare" da ga pregledaju i prisiljavaju da dodje k njemu.

 

Sve su vece sanse da dijete zaiste ne zeli ici k njemu ako se njihov odnos razvija preko ovakovih posrednika. No, opet, svaka je situacija specificna, mozda niti nema druge mogucnosti nego da se to ovako obavlja. Nemoguce je dati misljenje ako se nema dovoljno konkretnih podataka o svakoj obiteljskoj situaciji i konkretnim ljudima. Zato se i trazi vjestacenje jer sud zeli poslati nekoga tko je za obucen za rad s djecom i strucan da utvrdi cinjenicno stanje, procjenu, i da dade misljenje i prijedlog sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na razumijevanju,a to je točno tako,nedolazi ,ne zove ne čestita rodjendane, ne piše,dolazi u naš grad ali nikada se ne javi ,nego čujemo od drugih da je bio na sudu ili kod odvjetnika,a za dijete nije pitao.Najžalostnije je to što na sudu te njegove nedolaske ne ocrnjuju,ali smatraju da bi dijete trebalo spakirati "narediti "i poslati ga kod tate za vikend ili ferije,bez obzira dali ga tata posječuju ili ne. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najprije Vas sve lijepo pozdravljam i želim pitati ,dali netko zna,pošto su u zakonu nastale dopune (konvencija o kontaktima s dijetetom )-preciziram točno što me zanima.Na kojoj internetskoj stranici bi mogla nači malo više o tome,zapravo me zanima,"apeliraju da se dijete mora pitati dali se slaže da odlazi drugom roditelju".Zanima me sa koliko godina se dijete pita (kada se te godine počinju uvažavati)po toj konvenciji o diječijim pravima.

 

Svima želim ugodan dan i unaprijed se zahvaljujem..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija