Jump to content

iznajmljivanje stana u Zagrebu


ultragod

Preporučene objave

  • 1 mjesec kasnije...

jos jednom JAKO DOBRO razmislite zelite li legalno iznajmljivati stan nekome, tj.imati prijavu, ugovor, placati poreze itd! Ja ne zelim ovim putem pozivati na krsenje zakona ali radi se o tome da je trenutna situacija takva da vrlo lako mozete ostati bez stana.naime zakon o najmu stana JAKO JAKO dobro stiti najmoprimce pa u slucaju da ih se zelite rijesiti iz bilo kojih razloga vi to nmozete uciniti.prije otkazivanja najma mozete ih tuziti sudu koj vodi procese po nekoliko godina dok netko zivi u vasem stanu i ne placa ni stanarinu ni rezija, a vi morate joss dodatno trositi na odvjetnike.moj savijet da si razmislite o legalnom najmu :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se, dobro razmisliti! Ipak ako se odlučite iznajmljivati stan legalno neka vam odvjetnik sastavi dobar ugovor o najmu, gdje ce zaštititi vas i ugovoriti otkazne rokove. Makar ako dođe do problema ovo vam neće pomoči što se tiče sporosti rješavanja takvih slučajeva ali če zaštiti vas i osigurati naknadu! Obavezno sa budućim najmoprimcem potpišite dnevnik primopredaje stana. Najvažnije je, a govorim iz iskustva iznajmljujte isključivo studentima. Sa domaćim ljudima imao sam puno problema s neplaćanjem i neželjenijem izlaska, 2x suđenja, sa studentima nikad,. Uglavnom za njih plaćaju roditelji putem računa i vrlo su točni, valjda strepe za svoju djecu, ipak su u drugom gradu pa su izuzetno korektni. Pa budite i vi korektni pa ih prijavite, studentima se to izuzetno dobro refundira. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja svoj stan nikad ne iznajmljujem studentima nego domaćim obiteljima.

 

Nipošto ne koristiti ugovor koji se kupuje na kiosku - potrebno je napraviti bolji.

 

Plaćanje 15 dana prije početka mjeseca na koji se najam odnosi (15.12. za sječanj 2009.), obavezan zapisnik u kojem se stan nalazi, obavezno potpisati otkaz ugovora o najmu stana i posebnu izjavu "od datuma xx.xx.xxxx. godine više nisam korisnik stana..." - ovo dvoje se potpisuje bez datuma u samo jednom primjerku koji ostaje kod mene.

 

Nikad nisam imao nikakvih promlema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija