Jump to content

sto da cinim


amer

Preporučene objave

Molio bih da mi objasnite ako znate. Dobijo sam rjesenje ali sam nezadovoljan sto mi je ciniti.HVO 50/50 profesionalnu.U rjesenju mi je uzeto 50% logor i oboljenje u logoru a ostali 50% kaze nije u skladu zakonom medjudrzavnim izmedju HR i BIH. Zarobljenik sam 1993 gdje sam bio 139 dana u logoru. Imam status DRAGOVOLJCA od 1991.koji mi nisu priznali u rjesenju. Vojni staz 14 god po kojem sam i obracunat po 1,50 Sto da cinim dalje dali da trazim obnovu postupka ili zalbu.U rijesenju sam dobio 1740 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijatelju, moj ti je savjet da napišeš žalbu samo na okolnosti nepriznavanja statusa dragovoljca, ako ga imaš, a tako si napisao. Naime, može biti da su ovi referenti u mirovinskom to previdjeli, a takav slučaj je bio i kod mene. Iako mi je u spisu kod referenta bila potvrda o statusu dragovoljca, on to jednostavno nije uočio i prvotno mi je zaračunao polazni faktor 1,50, a nakon što sam uložio žalbu na to, u roku od 2-3 tjedna sam dobio novi obračun po 1,85. Dakle to će ti biti relativno brzo riješeno.

Što se tiče žalbe na omjer rat-mir, o tome je napisano već na stotine postova i sve se svodi na jedno, a to je da se ne isplati pisati žalbu na tu okolnost, već radije nakon nekoliko mjeseci zatraži novo vještačenje, jer se žalbe na omjer u gotovo 100 % slučajeva odbijaju kao neosnovane, te se na taj način samo nepotrebno gubi vrijeme. Ja sam bio uložio žalbu na omjer i čekao osam mjeseci, da bih na kraju dobio odbijenicu.

Uglavnom odluka je na tebi. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija