Jump to content

HSU: zdravstvena reforma ne smije biti udar na umirovljenike


Mrljavac

Preporučene objave

ZAGREB, 3. studenog 2008. (Hina) - Plaćanje participacije, a posebice moguće uvođenje obveznog zdravstvenog doprinosa za umirovljenike Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) smatra nedopustivim pokušajem udara na najranjivije i najsiromašnije građane.

 

HSU u današnjem priopćenju izražavaju duboku zabrinutost za umirovljenike ako se i djelomično pokažu vjerodostojnim informacije pojedinih medija o budućoj zdravstvenoj reformi.

 

U HSU ističu da se protive Vladinoj praksi "sam svoj majstor" u kojoj, kako kažu, ne postoji istinska suradnja sa socijalnim, pa čak ni koalicijskim partnerima.

 

U toj stranci tvrde da kao koalicijski partner nisu upoznati s namjerama Vlade o načinu provođenja zdravstvene reforme te da nitko od članova zastupničkog kluba HSLS-HSU nije bio nazočan prošlotjednim prezentacijama buduće reforme.

 

"Nadajući se da će Vlada na vrijeme uvidjeti neodrživost uvođenja obveznog zdravstvenog doprinosa za ionako osiromašene umirovljenike, HSU vjeruje da će Vladini stručnjaci pronaći bolja rješenja koja će uistinu pridonijeti poboljšanju zdravstva, a ne rješenja koja će umjesto da reformiraju, deformirati sadašnji koliko-toliko funkcionirajući zdravstveni sustav", ističe se u priopćenju HSU.

 

(Hina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija