Jump to content

Oštećena za povećanje plaće


yxcvbvcxxy

Preporučene objave

STATUT

 

VIII ZAPOSLENICI USTANOVE

 

 

Članak 33.

Ustanova zapošljava radnike sukladno aktu o unutrašnjoj organizaciji.

Posebnim aktom, koji donosi Upravno vijeće, podrobno će se regulirati način rada, poslovi i zadaci, te izvršioci iz stavka 1 ovog članka.

 

 

IX RADNI ODNOSI I ZAPOSLENICI

Članak 34.

Radni odnosi u ustanovi uređuju se sukladno općim propisima o radnim odnosima i kolektivnim ugovorom.

 

Članak 35.

Sindikalno povjerenici uživaju zaštitu prava na radu sukladno Zakonu i kolektivnom ugovoru.

 

Članak 41.

Nadzor nad radom Ustanove provode ovlaštena tijela državne uprave u skladu sa zakonom i propisima donesenim na temelju zakona.

 

 

U prilogu Vam šaljem Statut, a ujedno želim pobliže objasniti da su osnivači ove ustanove gradovi, meni je ugovor napravljen u gradu, nakon toga radim u firmi koju su osnovali pet gradova. Od 2002. gradski službenici su skočili sa sss za 7% sa plaćama ja sam ostala na istom. Mi smo neprofitna organizacija koju financiraju gradovi.

Grad mi je napravio ugovor a poslodavac mi je ravnatelj. Bez obzira što smo komunalna tvrtka nas financiraju pet gradova. Pomagajte ¨!! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte otvarati više novih topica za istvjetnu temu.

 

Lijepo u Statutu piše:

 

Članak 34.

Radni odnosi u ustanovi uređuju se sukladno općim propisima o radnim odnosima i kolektivnim ugovorom.

 

Zakon o radu će VAs isto tako uputiti na Kolektivni ugovor.

 

Dakle, pročitati Kolektivni ugovor i zatražiti ostvarenje svojih prava (ako postoji osnova za to) u skladu s onim što u istom piše.

 

Ako pak Kolektivnog ugovora nema, podnesite upravnom vijeću zahtjev za donošenje istog i pozovite se na obvezu iz Statuta. Ili još bolje, obratite se sindikatu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam kako bih vam se zahvalila, puno ste mi pomogli, nemate pojma koliko, ravnatelj je pristao i stavit ćeme na upravo vijeće, i hvala vam još jednom najljepša uz vas sam ih stisla. Nema više izmotavanja, u Statutu jasno piše!!! :frajer: Direktor mi je napisao zamolbu za povećanjem, stvarno ste mi puno pomogli, za ovih 6 godina minimuma tolerancije, vi ste me spasili.Hvala Hvala Hvala, jer mi ovdje nemamo kadrovsku službu nije me nitko mogao savjetovati, bar da se sada izborim.

 

Samo da vas pitam ustanovi li se da su me zakinuli za plaću, na koji način radnik može retroaktivno tražiti ono što nije isplaćeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Baš lijepo da ima konkretne koristi od Legalisa. :palac:

 

Hm...za povrat unatrag treba malo više podataka. Prije svega, ako su Vas zakinuli po Kolektivnom ili nekom drugom aktu, vjerojatno će Vam isplatiti i razliku. Mislim da bi se radilo o potraživanjima unatrag za pet godina. Jel ima neko ZOO pri ruci?

 

Ako pak će se akt tek sada donijeti, neće biti osnove za isplatu unatrag.

 

I da: trebali biste upravnom vijeću podnijeti zahtjev, a kad oni ne bi pristali - tužbom. Pokušajte lijepo i razložno podnijeti zahtjev pa možda Vam isplate neku naknadu - pod uvjetom da će i oni Vašu situaciju vidjtei kao nepravednu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja firma spada pod komunalnu djelatnost, u Statutu firme postoji kolektivni ugovor za komunalnu djelatnost. Koeficjent je rastao, saznala sam da druga firma koja se bavi istim poslom kao i moja ima kolektivni ugovor o komunalnoj djelatnosti, u toj firmi sss danas ima plaću 3600 kuna neto. Znači da je koeficjent rastao, moja plaća je sada još uvijek na 2750 neto. Prema svim uvjetima imam pravo za povečanjem plaće. Znači trebala bih u zamolbi navesti da mi se napravi korekcija u skladu sa kolektivnim ugovorom za komunalnu djelatnost. Prema svemu dosad što sam vam poslala imam pravo na korekciju plaće. Jesam li u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija