Jump to content

Prva prometna nezgoda


Valkyrie

Preporučene objave

Poštovanje. Zanima me što mogu očekivati na sudu u sljedećoj situaciji:

 

Prouzrokovao sam lakšu prometnu nezgodu prolaskom kroz crveno svjetlo (zabrijao sam da je zeleno, koje je bilo za skretanje lijevo, meni za ravno bravo ja :( ).

Poslodavac od drugog sudionika je zahtijevao policijski zapisnik, jer je službeno auto (inače bi se nas dva lako dogovorili, dam mu policu i rijeseno) tako da postedim lika koji nije u nicemu kriv, zvali smo policiju da on nema problema sa sefom.

E sad, koliku max i min kaznu mogu ocekivati, uzevsi u obzir neke olakotne okolnosti ( 0,0 promila, prvi ikad prekrsaj (8 godina vozackog staza), priznanje krivnje, nema ozlijeđenih, mala steta (meni 2000kn, njemu i manje), drugi grad (zagreb, ja iz dbk), normalna brzina, nije da sam namjerno prolazio kroz crvena svjetla...)

 

Unaprijed hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji, na mjestu na kojem se promet upravlja uređajem za davanje znakova prometnim svjetlima, ne zaustavi svoje vozilo na znak crvenog svjetla.

Za prekršaje iz ovoga Zakona kojima je izazvana prometna nesreća samo s materijalnom štetom, kaznit će se počinitelj prekršaja novčanom kaznom propisanom za taj prekršaj uvećanom za iznos do 1.000,00 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija