Jump to content

Prava djece


mia_29

Preporučene objave

Radi se o slijedecem. Otac i majka su pravno razvedeni, ali jos uvijek zive u istom stanu. Otac je prije razvoda braka, kao znak povjerenja, prepisao majci pola stana. Ona je uknjizena. Otac odbija prodati stan, jer nema dodatnih financijskih izvora, na sto majka prijeti tuzbom. Majka ne sudjeluje u placanju racuna i sve snosi otac.

Moje pitanje je da li majka na to ima prava na takvu vrstu tuzbe i o kakvoj vrsti postupka govorimo? Dalje, da li ja i brat, oboje punoljetni, imamo ikakva prava na tu nekretninu kako bi zastitili jedini dom koji imamo i oca? Mi na toj adresi ne zivimo, ali nemamo nekretnina u vlasnistvu.

 

Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,vaše pitanje ne spada u domenu nasljednog prava pošto su vam oba roditelja živa i isključivo oni ako su poslovno sposobni imaju pravo raspolagati svojim vlasništvom.Oni su suvlasnici datog stana u omjeru 50:50 i vaša majka ima zakonsko pravo podići tužbu za razvrgnuće suvlasničke zajednice tj.da joj se isplati dio na koji ima pravo.Savjetujem vam da vaš otac ipak sklopi sporazum sa njom i kupoprodajom otkupi njenu polovinu stana,jer ako vaša majka pokrene parnični postupak (koji će najvjerovatnije biti riješen u njenu korist) otac će morati kao stranka u postupku koja je izgubila parnicu platiti troškove postupka koji su jako skupi.Nastojte vi i brat nekako se izorganizirati zajedno sa ocem,podići neki kredit i riješiti se muka.pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija