Jump to content

Plaćanje dugova pokojnika=pod odmah !


NevenkaNena

Preporučene objave

Poštovani,

Može pomoć ?

Danas me je na poslu na mobitel nazvala gospođa iz Diners kluba i rekla mi je da u Prašku 5 gdje im je sjedište donesem dvije kartice mojeg pokojnog supruga, da će oni tamo poništiti njegove kartice i da platim odmah cijeli iznos njegovog dugovanja.

Ja zapravo uopće neznam (niti mi je ona rekla, sastanak nam je bio u tijeku, vrlo neugodan poziv za razgovor te vrste) niti mi je ona rekla koliko iznosi njegovo dugovanje po karticama i zašto je baš mene nazvala da mi to telefonski kaže. Rekla sam joj da još nije bila ostavinska rasprava i da meni suprug ionako nema što za ostaviti, niti ja osobno nasljeđujem išta. Rekla mi je da će i dalje oni slati njegova mjesečna dugovanja na njegovo ime i na našu adresu ili da mi pošalje jednu kovertu da platim odmah sve, a da će ona u vezi svega razgovarati sa svojim pravnicima.

Što sada da radim i mislim dalje, ionako istinski patim u zadnje vrijeme zbog svega i smrti supruga i njegovih dugovanja koja ako se ne varam iznose ukupno (sva dugovanja što krediti što kartice) oko 75.000,00 kuna koje novce ja nemam niti u snu a nemam niti stan, niti auto, a također niti moj pokojni suprug. Njegova majka, a moja svekrva s kojom i dalje stanujem ima stan u vlasništvu.

Molim poštovane za žuran odgovor i puno hvala.

Nevenka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

cilj zaposlenika je da nađu nekoga kog bi zaplašili i da vrati dug.

ako ništa ne nasljeđuješ nisi dužna vratiti dug iza pokojnog supruga ,osobito ako taj dug nije napravljen za potrebe zajednočkog života.

osoba koja nasljeđuje imovinu iza ostavitelja dužna je i vratiti dugove koje ostavitelj ima i to u visini ili vrijednosti nasljeđenog.ne nasljeđuješ ništa nisi obvezna vratiti dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Sjećam se kako me je nazvao amex card i rekao (i poštom napisali to isto meni)da su svi dugovi podmireni i da mogu karticu PREREZATI i njima vratiti i da je to to.

Ovi pak kažu donesi na šalter informacija kartice pa će ih oni poništiti (?) da se ne bi po meni u međuvremenu trošile.

Hvala još jednom na svemu.

Nevenka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobila ja i poziv za ostavinsku raspravu, ali samo JA.

Držite mi fige da prođe dobro.

Nemam što za prijaviti 24.11. u ponedjeljak u 11.00 sati sem groba na Mirogoju a jedna kolegica (bilježnica) mi je savjetovala da se na toj raspravi odreknem svega i da tada kažem da postoji i nasljednica moja svekrva pa da i nju pozove javni bilježnik.Ona će dobiti grob na Mirogoju (željela ga je i to mi rekla) a ima i vlasništvo nad stanom. Nisam zločesta, vjerujte mi, ali ovi dugovi su me preplašili jako, uvijek mi je računica bila čista i jasna.

Trebam otići u upravu groblja po potvrdu na čije ime se plaćao do sada grob i to odnijeti bilježniku.

Sada idem uskoro kući s posla i sigurno ću u kasliću naći uplatnice ili po koju "novost" to se ne zna.

Pozdrav od Nevenke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija