Jump to content

rad 3 godine na drugom radnom mjestu bez valjanog ugovora


malakornjaca

Preporučene objave

Radim već 10 godina u jednom d.d. poduzeću i u stalnom sam radnom odnosu.

 

Međutim, prije 3 godine promjenjeno mi je radno mjesto no ne i ugovor o radu na novo radno mjesto. Novo radno mjesto je daleko odgovornije jer obračunavam velike iznose novca i ja ih moram prva potpisati jer moja direktorica to ne želi dok ja ne potpišem iste (na neki način me prisiljava). Direktorica je naravno upoznata s mojim problemom radnog mjesta no ne mari previše za to. Već par puta sam dala zahtjev da mi se pormjeni opis radnog mjesta u ugovoru (čak nisam tražila ni veće bodove zbog veće odgovornosti) no uporno sve 3 godine se na sjednicama "odgađa se moj predmet" bez objašnjenja.

 

Molim vas dali mi netko može odgovoriti koja su moja prava kao radnika u takvom slučaju. Dali mogu "tužiti" firmu i kakv je zapravo postupak (svjedoci itd.), te što zapravo s time dobivam jer bojim se otkaza jer imam obitelj.

 

unaprijed zahvalna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bih vam samo rekla da ste vi dužni obavljati samo one poslove koji su vam navedeni u ugovoru o radu, odnosno ugovor se može pozivati na sistemaziaciju, pravilnik ili neki drugi akt tvrke gdje je sadržan opis vašeg radnog mjesta pa pogledajte. Također, trebalo bi biti navedeno i mjesto gdje se posao obavlja. Izgleda da se u vašem slučaju navedeno ne poštuje jer obavljate druge poslove na drugom radnom mjestu.

Neznam kako bi mogli tužiti tvrku, ali imate pravo odbiti obavljanje poslova koji nisu u okviru vašeg radnog mjesta jer se potpisivanjem ugovora o radu niste obvezali na obavljanje poslova koje trenutno radite. Također, možete odbiti i potpisivanje dokumentacija ako takva odgovornost nije predviđena vrijedećim ugovorom o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija