Jump to content

Zaštičeni najmoprimac


gigom

Preporučene objave

nemože biti zaštičeni najmoprimac.ima drugu useljvu nekretninu

dostavi sudu vlasnički list njegove imovine s pozivom na broj predmete.traži ponavljanje postupka,s obzirom na nove okolnosti zbog kojih bi bila donešena drugačija presuda.

traži unazat pet godina da ti plati najamninu (najvišu u mjestu stanovanja)po osnovi stjecanja bez osnove,tužbom sudu a kao dokaz priloži njgov vlasnički list.

trebao bi ga dobiti u gruntovnici ,imaš pravni interes.

isto se odnosi i ako neko iz njegova zajedničkog kućanstva ima useljiv stan ili kuću.

 

prouči zakon o najmu stanova N.N 91/96

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

mi smo imali gotovo isti slucaj.ha slusajte trazite od suda da ih proglasi nezasticenim najmoprimcima pa cekajte presudu (mi smo cekali oko 11god).svar je vrlo jednostavna na papiru, jer tamo kaze da ako ima useljivu drugu nekretninu da nema pravo na zasticenu najamninu, no u praksi je stvar puno drukcija.Ta druga nekretnina (pretpostavljam vikendica) zavisi od suca do suca kako ce ju tretirati.jedan moze reci da istina to je druga useljiva nekretnina pa presudi vama u korist a drugi moze reci ne to je vikendica a vikendica se ne smatra useljivom nekretninom.to vam je na zalost jedna jako sramotna stvar gdje se netreba postivati zakon, odnosno tumaci ga se kako je kome u interesu.

a druga stvar ako i dobijete presudu u vasu korist, tj.ako se dosudi slobodnougovorena najamnina, ona u praksi NIJE slobodnougovorena tj.nemozete sami odrediti npr.ekonomsku cijenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija