Jump to content

otkup stana

Preporučene objave

objavljeno:

Razveli smo se prije osam godina,Još tada smo išli na otkup stana na rate.Kod rastave nismo podijelili zajedničku imovinu.Ona je ostala u stanu i smatrao sam da će otplaćivati stan,no ona to nije činila.Sada sam to doznao i otplatio stan u cijelosti,no ona odbija potpisati anex ugovora kako bi se skinula hipoteka sa stana jer je sada stan u našem vlasništvu tj. otplaćen.Što mi je činiti?

odgovoreno:

ako je stan otplačen iz kog razloga ti treba aneks ugovora,zato da imaš više troška.

aneks ugovora potpisuje se ako se mjenjaju uvjeti otplate .

ranije otplačuješ stan i imaš pravo na razmjeran dio popusta zbog ranije otplate ,koja je po uredbi od 15% do 30%

ako si otplatio stan od bivšeg vlasnika tražiš brisuovno očitovanje a ako ti ga neda podnosiš tužbu radi utvrđenja da je stan u cijelosti otplaćen i da sud naloži prodavatelju da ti dostavi brisovno očitovanje kojegače u protivno zamjeniti presuda.

od bivše traži isplatu uloženoga u stan ili kod tužbe za podjelu bračne stečevine navedi da si stan otplatio i to svojim sredstvima,da to uđe u dio koji trebaš dobiti prodajom stana.

prouči Zakon o obveznim odnosima

www.pravokutnik.net

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija