stampika2 objavljeno: 14. studeni 2008. objavljeno: 14. studeni 2008. Razveli smo se prije osam godina,Još tada smo išli na otkup stana na rate.Kod rastave nismo podijelili zajedničku imovinu.Ona je ostala u stanu i smatrao sam da će otplaćivati stan,no ona to nije činila.Sada sam to doznao i otplatio stan u cijelosti,no ona odbija potpisati anex ugovora kako bi se skinula hipoteka sa stana jer je sada stan u našem vlasništvu tj. otplaćen.Što mi je činiti? Citiraj
bovu odgovoreno: 14. studeni 2008. odgovoreno: 14. studeni 2008. ako je stan otplačen iz kog razloga ti treba aneks ugovora,zato da imaš više troška. aneks ugovora potpisuje se ako se mjenjaju uvjeti otplate . ranije otplačuješ stan i imaš pravo na razmjeran dio popusta zbog ranije otplate ,koja je po uredbi od 15% do 30% ako si otplatio stan od bivšeg vlasnika tražiš brisuovno očitovanje a ako ti ga neda podnosiš tužbu radi utvrđenja da je stan u cijelosti otplaćen i da sud naloži prodavatelju da ti dostavi brisovno očitovanje kojegače u protivno zamjeniti presuda. od bivše traži isplatu uloženoga u stan ili kod tužbe za podjelu bračne stečevine navedi da si stan otplatio i to svojim sredstvima,da to uđe u dio koji trebaš dobiti prodajom stana. prouči Zakon o obveznim odnosima www.pravokutnik.net Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.