Jump to content

upomoć sta da radim kome da se obratim?


BrankicaB

Preporučene objave

rastavljena sam godinu dana i do sada je alimentacija stizala na vrijeme,tu i tamo koji dan kasnije ovisno o tom kad je dobio plaču. uredno me muči s uzimanjem djeteta preko vikenda,te ne može sad pa bi dva za redom jer ima nešto drugo u planu onda kad bi trebao uzet dijete. pa problemi o dogovoru koliko dugo je dijete kod njega-umjesto svaki drugi vikend prije škole ju je znao zadržat čak i do dva tjedna,no je sam bila ipak sretna jer ipak želi vidjet dijete no ispostavlja se da je on to radio samo da mi napakosti,i dok je dijete bilo kod njega on je hodao po birtijama pio kockao i da stvar bude gora znao je vozit dijete u autu u pripitom ili pijanom stanju to sam čula od njegovih i mojih poznanika i prijatelja,ostavlja dijete sa svojom majkom koja je alkička i malo psihički nestabilna,koja me isto tako uredno naziva telefonom vrijeđa prijeti da će ona tražit skrbništvo nad djetetom jer jedino ona zna kako se djeca odgajaju ni bog nezna samo ona zna..pitala sam na czss ali oni ništa konkretno nemogu ako nema nekih fizičkih dokaza ili psihičkih zbog čega sam išla u polikliniku za zaštitu djece,al s djetetom sve ok,ja ludim jer sad više nebi plačao alimentaciju dobio je otkaz pa traži posao pa nema od kud dati..a ja znam da ima jer ko može kupit auto za keš taj mora imat i za život,što da radim kako da ga natjeram da plača na vrijeme i kako da dokažem da je večinu vremena pod alkoholom i da uopće nije s djetetom kad je dijete kod njega? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na temelju pravomoćne presude u kojoj je određen mjesečni iznos uzdržavanja moguće je pokrenuti ovršni postupak pred sudom kako bi se naplatili dospjeli a neisplaćeni iznosi uzdržavanja koje je dužan plaćati roditelj s kojim dijete ne živi.

Radno sposoban roditelj se ne može osloboditi obveze uzdržavanja.

Ukoliko roditelj nije zaposlen ovrhom se može tražiti da se iznosi neuplaćenog uzdržavanja naplate iz njegove imovine ukoliko je ima,odnosno kada je stekne u budućnosti ili ako se ponovo zaposli.

 

Što se tiče vaših navoda o ponašanju drugog roditelja,njegovom alkoholizmu i ostalom,potrebno je da u pisanom obliku obavjestite CZSS i da zatražite da isti poduzme mjere iz svojih zakonskih ovlasti (čl.109 i čl.110 ObZ-a), da pozove tog roditelja na razgovor i da mu ukaže na štetenost takvog ponašanja po malodobno dijete,odnosno da uvede mjeru nadzora nad izvršenjem roditeljske skrbi ako upozorenje ne bude dalo razultate.

CZSS bi trebao detaljno ispitati vaše navode i po utvrđenom poduzeti mjere iz svojih ovlasti.

Način rada CZSS bi prvenstveno trebao biti preventivan,međutim to u praksi nije često te isti postupjau obično kad se dogode posljedice za dijete.

Vaša dužnost kako roditelja je da upozorite CZSS..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija