Jump to content

otkaz kod privatnog poslodavca


Masta

Preporučene objave

Privatni sam poduzetnik 18 godina. Godina mi je katastrofalna, i htio sam djelatnici koja kod mene radi 12 godina dati otkaz.U 12 godina niti jedan spor,niti jedna gruba riječ...i sada kad se brod nagnuo,i kad sam je mislio otpustit BUM...ona meni da joj moram platit odštetu!!!

Navodno godine staža kod mene puta prosječna plaća...

Ubila me...

Bila je dvaput na porodiljnom sveukupno 4,5 godine.Nije mi padalo na pamet ne uzet je natrag i sada bumerang.

Molim vas pomozite mi savjetom, dali uistinu moram isplatiti tu otpremninu, jer firma mi je u rasulu, da nije ne bih je ni otpuštao.Ako je zakon stvarno takav onda ću morat i sebe otpustit.

Hvala svakome na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema novom čl.118,st.1 Zakona o radu, radnik ima pravo na otpremninu ako mu poslodavac otkazuje nakon dvije godine neprekidnog rada i to u iznosu koji se određuje s obzirom na dužinu prethodno neprekinutog trajanja radnog odnosa s tim poslodavcem.

 

TO PRAVO NE POSTOJI AKO SE OTKAZUJE IZ RAZLOGA UVJETOVANIH RADNIKOVIM PONAŠANJEM,TJ.KAD SE RADI O OTKAZU UVJETOVANOM SKRIVLJENIM PONAŠANJEM RADNIKA ILI IZVANREDNOM OTKAZU UGOVORA O RADU.

 

Ukupan iznos otpremnine ne može biti veći od šest prosječnih mjesečnih plaća koje je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu,ako zakonom,kolektivnim ugovorom ,pravilnikom ili ugovorom o radu nije drukčije određeno.Plaćom se u smislu ZOR-a smatra BRUTO plaća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija