Jump to content

ponavljanje postupka


speranza

Preporučene objave

Da li je moguće ponoviti postupak i nakon roka od 5 godina nakon pravomoćnosti rješenja prema čl. 421 stavak 1. točka 3. ZPP a razlog bi bio slijedeći. Nakon smrti oca, kćer- kao zakonski nasljednik, trebala se očitovati o prihvaćanju tužbe koju je pokrenuo njen otac. Neznajući, opunomoćila je istog odvjetnika koji je već bio opunomoćenik jednog od tuženika. Tužbu nije prihvatila. Mislim da je to bio sukob interesa. Možda je loše savjetovana od tog odvjetnika! Odnosno da li se može tumačiti da njegovo ovlaštenje nije moglo biti važeće za takvu radnju u postupku (da se odrekne tužbe).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to nije tako lako. bolje bi bilo kad bi imali osnove za ponavljanje postupka jer je na toj raspravi jedan od tuženika priznao traženo iz tužbe ali je rješenjem tužba obustavljena budući kuća u kojoj se tražilo vlasništvo nije bila uknjižena. sada je kuća uknjižena ali samo na tuženike pa bi ranije priznanje služilo za uknjižbu suvlasništva ili sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija