Jump to content

jadransko osiguranje + štete


daly

Preporučene objave

Po izlasku iz svog dvorišta, započinjavši kretanje u željenom pravcu gospodja me udarila svojim automobilom diretno u stražnji dio mog automobila - direktan sraz, dakle sa svojim vozilom sam u potpunosti bila u svom kolnom traku i započinjala kretanje. do udarca je došlo uslijed kliskog kolnika - žene se nije mogla zaustavit i neprilagođene brzine. otišli smo u njeno osiguravajuće društvo Jadransko osiguranje, no osiguranje je danas odbilo štetu s obrazloženjem da sam ja oduzela njoj prednost što nije točno, u trenutku izlaska nje nije bil- cesta je pregledna, ona je neprilagođenom brzinom doslovno doletjela i normalno da se nije mogla zaustaviti! podnjeti ću žalbu. Molim vaše mišljenje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

dali ste zvali policiju.

 

kome se žaliti što osiguranje neće isplatiti štetu.

oni su dužni isplatiti štetu tek po presudi suda

ako njihov osiguranik bude proglašen krivim.

 

 

Ovo definitivno ne stoji. Građanskopravna odgovornost su kruške, kaznenopravna su grožđe. Ukoliko sukladno Zakonom propisanim odredbama bude popunjeno, potpisano Europsko izvješće, ono predstavlja valjani pravni osnov za potraživanja kako prema osiguravatelju, tako prema onom koji ga je i potpisao.

 

Izjaviti prigovor, priložiti dokumentaciju (potpisano Europsko izvešće) i u konačnici tužiti do boli, naravno ukoliko njoj zaista nisi oduzela prednost.........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žalite se vi do bola, ali nemate nikakve šanse dobiti ovaj spor.

 

Vi ste prouzročili tu prometnu nezgodu. Vozač drugog automobila će svoju štetu naplatiti sa vaše police.

 

Vozač koji se vozilom uključuje u promet na cesti ili drugoj prometnoj površini (izlazak vozila iz garaže, dvorišta, parkirališta, stajališta, s površine na kojoj se ne obavlja promet vozila ili s drugih sličnih površina) dužan je propustiti sva vozila i pješake koji se kreću cestom, odnosno prometnom površinom na koju se uključuje.

 

Znači sve da to drugo vozilo kretalo čak i suprotnim smjerom - krivi ste.

 

Drugi vozač se jedino može teretiti ako su očevidom izmjereni tragovi kočenja koji dokazuju izuzetno veliku brzinu kretanja, da u vrijeme dok ste izlazili na kolnik prometna traka je bila u potpunosti slobodna, a vozač drugog vozila radi brzine neprimjerene uvjetima je naletio na vozilo ispred sebe. U vašem slučaju očevida nije bilo, niti mjerenja dužine tragova kočenja.

 

Osiguravajuće društvo je stalo u zaštitu svog neukog klijenta, što im je i obveza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

Izjaviti prigovor, priložiti dokumentaciju (potpisano Europsko izvešće) i u konačnici tužiti do boli, naravno ukoliko njoj zaista nisi oduzela prednost.........

 

 

pa šta sam ja rekao

ako ne plate štetu po dogovoru tužiti do boli

 

Pa rekao si da joj za to treba sudska presuda, a ne treba joj, ili sam ja nešto krivo ovdje pročitao?

 

Al dobro, kak veli ova gore, a i meni nešto na to vuče, izgleda da ne bu ovdje ništ od love......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam u čemu je tvoj problem, zar ti nisam dovoljno jasno dao do znanja, a koliko vidim nisam jedini, da u širooookom luku zaobilaziš sve što se tiče mene ovdje.

 

Varijanta b) ti je da onu našu raspravu koja ti ne da mira pomno od slova do slova proučiš, da temeljem navedenog shvatiš koja je razlika između 1 i 4 i to je to. Zaista mi je enigma tvoja dijagnoza, al upri ono malo inteligencije pa shvati da sam pastirao studiju koju je izradila struka, ne ja osobno, doktori, medicine, dr. med. shvačaš, kužiš, razumiješ?????

 

Iako, znam da tražim opet previše.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija