Jump to content

potpisala prazan ugovor o radu


mina01

Preporučene objave

taj dan sam potpisala prazan ugovor o radu,grdno sam pogriješila!bila sam dugo nezaposlena i napokon našla posao preko prijateljice koja je također potpisala prazan ugovor.nakon 8 mjeseca sam se usudila tražiti ugovor na uvid poslodavaoc me potjerao i zabranio da dolazim na posao.pokušala sam riješiti na miran način :dobrovoljni otkaz i isplata plaće s prekovremenim.poslodavaoc ne želi isplatiti plaću i neće vratiti moju radnu knjižicu.plaće sam dobivala na ruke i prijavila sam ga inspekciji rada.insp.rada veli da ima previše tužbe protiv ovog poslodavca.kako to ne zatvaraju njegovu firmu s obzirom na mnogih nepravilnosti?ta firma je zdravstvena ustanova za pomoć i njega teško pokretnih i nepokretnih osoba.često sam se morala mijenjati njegovateljice ili med.sestre kad su otišle na god.odmor ili bolovanje.

 

:tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svi postupci koje ste naveli od strane vašeg poslodavca su prekršaji u području radnog prava.vaša je greška potpisivanje bjanko ugovora,njegovi sve ostalo navedeno, tako da radna inspekcija mora reagovati,pogotovo kada je riječ o nepredavanju radne knjižice poslije otkaza ugovora o radu.kako mu nitko ništa ne može?vjerojatno ima strica za boga i ujaka u poglavarstvu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

točno,niko mu nemože ništa.zaposlio je četiri invalida ukljujuči i mene.udruga nam na sve načina pokušava pomoći,bez uspjeha.nisam još dala otkaz,jer tražim da mi prvo da plaće I onda dobrovoljni otkaz.on neće jer bi morao vratiti novac koji je dobio od države za zaposliti invalida.problem je što neda da se vratim na posao ili mi dati otkaz.šta dalje,nemam pojma.opet idem insp.rada za vratiti radnu knjižicu.dakle,morat ću mu dati otkaz i ostat ću bez plaće. :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prijavila sam poslodovca u područni ured za zapošljavanje i inspekciji rada.iz inspekcije rada mi je savjetovala da dam otkaz jer je to po zakonu iako nisam kriva.a pravnica iz mirovinskog osig. savjetovala da pošaljem pismeni zahtjev za prekid radno pravni položaj i radnu knjižicu preporučenom poštom,i čekati odgovor 7 dana.ako ne odgovori i onda mu poslati izvanredni otkaz,i čekati 7 dana.iz udruge tajnik mi je savjetovao isto kao iz insp.rada.šta ću? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija