Jump to content

Kako do razvoda?


MARINA1310

Preporučene objave

Interesira me kako se razvesti od osobe kojoj ne znam adresu prebivališta, i zapravo ga se ne može locirati? S vremena na vrijeme se javi, ali nikada ne kaže gdje se nalazi. Majka sam dva sina 16 i 12 godina, u braku sa njihovim ocem sam bila 16 godina. Ne živimo zajedno već 3 godine. Htjela bi se razvesti, da ostvarim prava kao samohrana majka, i da moja djeca ostvare svoja prava. Brakorazvodna parnica je bila pokrenuta prije dvije godine, ali zbog njegovog nepojavljivanja predmet je uklonjen sa suda, i jednostavno spremljen u arhivu. Molila bi vas da mi svojim stručnim savjetom pomognete,da saznam način kako se mogu rastati. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U vašem slučaju pošto je prebivalište,odnosno boravište tuženika nepoznato sud bi trebao postaviti privremenog zastupnika tuženiku,pošto isti nema ni punomoćnika u postupku.

 

Sud bi trebao zatražiti od nadležene policijske uprave podatke o mjestu prebivališta /boravišta tuženika.Ako takvi podaci ne postoje,te je nemoguće izvršiti dostavu poziva za ročište, sud istom postavlja privremenog zastupnika.

 

Privremeni zastupnik ima u postupku za koji je postavljen sva prava i dužnosti zakonskog zastupnika, a ta mu prava pripadaju i dužan ih je vršiti sve dok se stranka ili njezin punomoćnik ne pojave pred sudom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija