Jump to content

Razmišljam o razvodu i molim Vas za pomoć


scooter

Preporučene objave

Poštovani,

 

evo nedugo sam se prijavio na legalis i sad molim za pomoć.

Naime htio bih podnijeti razvod ( a pošto će se i druga strana slagati s tim), ili kako se već to zove dogovoreni razvod, ali neznam što dalje. Djecu će vjerovatno dobiti ona, ja moram van iz stana jer živimo kod njenih roditelja, ja moram u podstanare i nebi mi imao ko pomagati oko djece, predpostavljam da mi je i mana,a i pošto sam cijeli svoj bračni život radio po cijele dane djeca bi sigurno htijela ostati s njom ili....

Drugo, kao što sam rekao živimo kod njenih roditelja u stanu, prije par godina smo renovirali stan te podigli kredit na moje ime koji ću otplaćivati još 15 god, a s time smo i kupili stan na moru, pola od tog kredita a pola sam ja dobio od svojih roditelja.E sad, da li ja mogu što ostvariti od stana njenih roditelja ili ne i što sa stanom na moru, jer izlazim na ulicu gol i bos a tako reći uložio sam u dvije nektetnine a još ću otplaćivat duuugoooo kredit.

 

 

Molim Vas za pomoć. :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djecu po razvodu braka neće ''dobiti'' niti jedan roditelj,djeca su i dalje zajednička i dužni ste oboje nastvaiti izvršavati svoje obveze iz okvira roditeljske skrbi.Jedino što će biti odlučeno sudskom presudom o razvodu je da djeca nastavljaju živjeti s jednim roditeljem nakon razvoda uz pravo na susrete s drugim roditeljem i obvezu tog roditelja prema djeci da mjesečno doprinosi u svom novčanom udjelu za njihovo uzdržavanje.

 

Ako se ne možete dogovoriti o podjeli bračne stečevine onda vam preostaje sudski parnični postupak da bi se ista utvrdila i podjelila.

 

Stan na moru je bračana stečevina po navodima koje iznosite.Međutim ako budete mogli dokazati da je novac koji ste dobili od vaših roditelja isključivo bio namjenjen vama i da vam je darovan, a vi ste od njega kupili dio stana, onda taj dio stana ne bi prestavljao bračnu stečevinu i ne bi se djelio.Dio stana koji je kupljen kreditom je bračna stečevina i podliježe podjeli,a također su i kreditne obveze u tom djelu bračan stečevina i obvezuju oboje supružnika nakon razvoda braka.

 

Ulaganje u stan u kojem živite, a vlasništvo je roditelja supruge bi trebalo predstavljati bračnu stečevinu ako se isto može dokazati (računi,svjedoci....).Međutim činjanica da stan predstavlja vlasništvo trećih osoba u koji ste oboje uzlagali dodatno komplicira situaciju u smislu dokazivanja i načina podjele,te ćete svakako zbog toga trebati angažirati punomoćnika za postupak pred sudom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija