Jump to content

vozilo od firme


genius385

Preporučene objave

Zna li netko, prema zakonu u prometu, ako vozim sluzbeni auto od firme (u kojoj nisam zaposlen, samo dobar s tamosnjim sefom :) ) dali me policajac smije kazniti zbog toga? Naime nedavno sam imao situaciju da me htio kazniti i nakon dosta natezanja sam se uspio izvuci, a prije toga su me bez poblema pustali dalje bez ikakvih kazni iupozorenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sukladno čl. 18. i čl. 70. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, kažnjivo po čl. 100. st. 1. t. 5. i st. 2. Policijski službenik može inspektoru prometa dostaviti obavjest o počinjenom prekršaju. Za firmu je kazna od 5.000 do 25.000 kuna, za direktora od 5.000 do 10.000 kuna.

 

Za vas kao vozača nema nikakve sankcije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima.

 

bio sam s curom pa se ona izlanula, a onda je to policajca dodatno zainteresiralo, pa je izmedu ostalog pregledao i svu opremu (prva pomoc, trokut, aparat za gasenje pozara...) i onda jos poceo pricati kako je kaznjivo voziti tako auto od firme, pa mi je bilo cudno jer on je jedini koji je to spomenuo. na karju mi je izreako "zadnje upozorenje" :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o prijevozu u cestovnom prometu

Područje primjene

 

Članak 1.

 

(1) Ovim se Zakonom određuju uvjeti i način obavljanja djelatnosti prijevoza putnika i tereta u unutarnjem cestovnom prometu, pružanje kolodvorskih usluga, prijevoz za vlastite potrebe kao i nadležnosti tijela zaduženih za provođenje i nadzor nad provedbom ovoga Zakona.

 

(2) Djelatnost prijevoza putnika i tereta i prijevoz za vlastite potrebe u međunarodnom cestovnom prometu obavlja se u skladu s ovim Zakonom i drugim propisima, kojima je uređeno ovo područje i međunarodnim ugovorima koje je sklopila Republika Hrvatska, odnosno uz uvažavanje načela uzajamnosti.

 

(3) Jamči se pravo na obavljanje djelatnosti prijevoza pravnim i fizičkim osobama iz drugih država, te se priznaju diplome profesionalne kvalifikacije i drugi dokazi o stručnoj osposob­ljenosti za obavljanje djelatnosti prijevoza na osnovi među­narodnih ugovora, odnosno uz uvažavanje načela uzajamnosti.

 

treba citati cijeli zakon petpetice :namiguje:

 

 

ps

da ne bi poceo raspravljati sto je "prijevoz za vlastite potrebe" procitaj listu pojmova u clanku 2

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to uopce ne sumnjam da prolaze na sudu - tamo prolazi svasta ako se pravilno ne zalis ;)

 

kao sto smo neki dan raspravljali, ne treba brkati kruske i jabuke. ovaj zakon je napisan radi reguliranja prijevoznika, odnosno prijevoza ljudi i stvari, a nikako ne i radi voznje.

 

treba se upitati, da li vozim jer JA OSOBNO imam potrebu doci do odredjenog mjesta ili zato sto zbog obavljanja prijevoza robe ili putnika VOZILO mora prometovati.

 

zakon ocito nije dovoljno jasno napisan i ima rudimente nekih starih vremena kada nisi smjeo sjesti u auto bez putnog naloga, ali opet, neke su stvari i jasno napisane pa tako i

»prijevoz za vlastite potrebe« je prijevoz osoba ili tereta koji bez naknade obavljaju pravne ili fizičke osobe, radi zadovoljavanja proizvodnih ili uslužnih potreba u okviru svojih djelatnosti,

odnosno ako dadem sinu svog novog brabusa da snima mobitelom max brzinu na autoputu, on tada zasigurno ne cini nista sto zvuci kao "zadovoljavanja svoje proizvodne ili uslužne potrebe" :-D

ili ako pak sjedne s curom u auto i zagura ga u neko zbunje (kao sto mislim da je genius radio ;-) ) on ce tada najvjerojatnije "zadovoljavati" svoje potrebe ali valjda ne i "proizvodne ili uslužne potrebe" :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija