Jump to content

naknadna alimentacija?


makrit

Preporučene objave

Onda bi se dalo zaključiti da nemate pravomoćnu sudsku presudu u kojoj je naznačen iznos mjesečnog uzdržavanja koje je dužan snositi vaš roditelj??????

 

Pogledajte malo pažljivije što vam piše u sudskoj odluci kako bi vam mogli dati preciznije savjete od kojih ćete imati koristi,a isto tako iznesite i više podataka o konkretnom slučaju....

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U presudi je naznačeno :--prijedlog za mjesečno uzdržavanje je bio(2000kn),a odbijeno je uz obrazloženje da je tuženik darovao stan,(što je istina)ali u stanu smo živjeli i plaćali velike režije.Prema tome stan nam nije bio izvor prihoda,nego je majka cijelu mirovinu morala odvojiti za režije.

Neistinito tvrdi da smo ubirali najamninu za njegov poslovni prostor i da je isti bio naš.Ove njegove izjave sud je uzeo kao dokaz.Zahtjev za alimentaciju je bio odbijen.

Majka se nije u zakonskom roku žalila,jer joj je otac fizički prijetio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, nemate pravomoćnu sudsku odluku u kojoj je naznačen iznos uzdržavanja koji treba snositi roditelj s kojim ne živite.

Bez obzira na ovo što navodite,a što izgleda dosta čudno (moguće zbog toga što se ne poznaju svi detalji slučaja i sve činjenice vezane za takvu sudsku odluku) vi možete ako ste punoljetni i nalazite se na redovitom školovanju,odnosno vaš drugi roditelj ako ste maloljetni, podići tužbu za uzdržavanje te istom tražiti da sud odredi novčani mjesečni iznos od dana podizanja tuže koji će biti dužan plaćati obveznik uzdržavanja,a isto tako možete zahtjevati naknadu za uzdržavanje koje je bio dužan izvršavati vaš roditelj u vremenu pet godina unatrag od dana podizanja tužbe (jer potraživanja koja su ''starija'' od pet godina su pala u zastaru).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija