Jump to content

Mladi vozač iz 2006.


tomisla

Preporučene objave

Ako sam položio po zakonu iz 2006 gdje su mladi vozači bili oni od 16-20 god, kako ja ponovno postajem mladi vozač po ovom zakonu iz lipnja 2008. Moje pitanje je kako se je mogu vadit na sudu ako dobijem kaznu za upravljanje vozilom jačim od 75 KW. Šta bi ja trebo prodat auto koji sam kupio uredno kada sam napunio 20 i više nisam bio mladi vozač (tada). Kako me može nešto hvatat nakon što sam uredno ispunio svoje uvjete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novi zakon se u tom dijelu ne primenjuje na osobe koja su neka svoja prava (na upravljanje vozilom) stekla po prijašnjem zakonu.

 

Drugim riječima, ako je netko stekao pravo neograničenog uprvaljanja osbnog vozila po starom zakonu u vrijeme njegova važenja, onda se to njegovo pravo novim zakonom ne može sankcionirati po novom propisu jer bi to bilo retroaktivno važenje zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

samo da se nadovezem na temu nestrucnosti policije.

moj dobar prijatelj je imao velike neugodnosti sa policijom na autoputu kada su ga uvjeravali da zakon o mladim vozacima vrijedi do 25 godine (on ima 24). te su mu vec napisali kaznu o prevelikoj snazi auta itd ali je on uporno inzistirao da provjere zakon... nakon par drskih opaski u stilu "neces ti mene uciti poslu" ipak su provjerili i shvatili da su u krivu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija