Jump to content

Bolovanje-komisija


nova48

Preporučene objave

Prije svega pozdrav.Trebam konkretan odgovor iako se o ovoj temi već pisalo,nisam pronašla odgovor.Suprug je 19.12.08.izašao iz bolnice Vrapče nakon gotovo 3 mj.Doktorica opće prakse ga je na komisiju poslala samo sa otpusnicom jer otpusno pismo još nije tada dobio.Na otpusnici je dijagnoza F33.2,F62.0,G40.2 a utvrđivanje PTSP-a je ostavljeno za kasnije uz komentar tek ste prvi puta ovdije.Terapija Diazepam,Amyzol,Topamax.,ambulantni psihijatrijski tretman,dalje duplex,nije radno sposoban.Sve to piše na otpusnici ali komisija za bolovanje ukida bolovanje nakon 31.12.08.Naravno,bio je na komisiji 24.12.-na Badnjak kada su i on i svi ostali pacijenti kroz zatvorena vrata slušali komantare kako su se baš danas morali svi "nasr..." pred vratima kada se članovima komisije žuri na ručak i ostale aktivnost vezane za kršćansku poniznost,ljubav prema bližnjem ....Što sada?Kome se i kako žaliti i u kojem roku?Ne moram vam ni reči koliko je bio uznemiren nakon komisije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može podnijeti zahtjev za donošenjem prvostupanjskog rješenja u područnom uredu HZZO, s time da žalba ne odgađa izvršenje tog rješenja. Ovisno o medicinskoj indikaciji odnosno o promjeni zdravstvenog stanja izabrani doktor zna što mu je za činiti.

 

No u svakom slučaju potrebno je učiniti sve, koliko je to u mogućnosti da se ili čim prije ponovno radno aktivira ili da svoj status uredi unutar sustava mirovinskog osiguranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav.Nije tek sada osjetio simtome PTSP-a ali se sa njima nosio godinama misleči da može sam.U 6 mj.je puko na cesti i tada je krenuo na liječenje.Stvar je u tome da je do 1.9.08.bio bez posla i bez ikakvih primanja.(Tri godine radio je svašta na crno).Tada ga je prijatelj prijavio u svoju firmu ali je ubrzo završio u bolnici.Firma je u blokadi,ako prekine bolovanje neće opet imati nikakva primanja,ali uz to količina tableta radi svoje,usporen je i teško komunicira,a ni fizički nije baš fit.Komunikacije sa raznim službama moja su prčija.E da,mogu li ja tražiti njegov ratni put i koga da tražim(148.brigada)ili moram pisati dopis u njegovo ime?Status branitelja i potvrdu za staž sam dobila bez njega u Uredu za obranu.Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve zavisi kada vam je suprug ušao u HV,na kojim je ratištima bio.Može mu psihijatar iz vrapča ili bilo koje bolnice napisati da nije sposoban za bilo kakav posao,ali to ništa ne vrijedi ako je bio možda tri mjeseca u vojsci,komisija ima tu ovlast da može prekiniti njegovo bolovanje i možete se žaliti ali to ne prolazi jer se istima i žalite koji su ga skinuli s bolovanja.Da bi bio na bolovanju mora od ovlaštene ustanove biti vještačen za sve te dijagnoze PTSP na koje mu je otvoreno bolovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija