Jump to content

Porezni dug mirovinskom i HZZO-u


Siljo

Preporučene objave

Imate li pravo na otpis dugova sukladno članku 135.OPZ-a ili ne vidjeti ćete kada dobijete rješenje od Središnjeg ureda. U svakom slučaju imate pravo podnijeti zahtjev za otpis u kojem se pozivate na spomenuto.Predajte ga u sebi nadležnom Područnom uredu Porezne uprave, a oni će čim prikupe svu potrebnu dokumentaciju vaš zahtjev proslijediti u Zagreb u Središnji ured. U tom slučaju ostaje vam da čekate nekoliko mjeseci, a možda i godinu dana, pa ćete vidjeti. U svakom slučaju nemate što izgubiti podnoseći zahtjev.

:namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gle, treće mogućnosti nažalost nema...

Možete podnijeti taj zahtjev i vidjeti kako će vam se rješiti ili možete navedeno dugovanje platiti. Ako ste u mogućnosti to podmiriti, da li ulaskom u kredit ili na neki drugi način predlažem da platite, jer vam se kod odlučivanja o vašem zahtjevu gleda imovno stanje, primanja, kao i platežna sposobnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Siljo je napisao:

Molim savjet!

Tri godine imaao sam obrt koji je poslovao sa gubitkom i paralelno sam se liječio od PTSP-a, nitko mi nije slao na bolovanje iako imam bolničkog liječenja. Obrt je nedavno zatvoren ali su osatali dugovi. Dali imam pravo pozvati se na čl.135 st. 2 OPZ-a.

 

Kad je to bilo? Dug je iz kojih godina? Jesi li kad primio opomenu ili ovrhu od Porezne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem je nastao u 2006. 2007. 2008. godini a od 2002.godine sve je funkcioniralo OK. 2006 sam pukao i počeo sa bolničkim i ambulantnim lječenjem, terapija antidepresivi i sedativi. Morao sam zadržati obrt jer sam nešto uspio zaradti i zatvoriti dugove dobavljačima. Obrt sam zatvorio sa 19.12.2008. godine. gdje mi je ostao dug prema Poreznoj. Normalno sjela mi je ovrha na nekretnine i pokretninu (automobil koji mi je ostavit na korištenje) 1.12.2008. bio sam na Drugostupanjskom liječničkom povjerenstvu gdje su mi dali 20% HRVI-a i sada čekam rješenje da mogu pokrenuti postupak umirovljenja.

 

Izvinjavam se Sovi1 za netočan navod o OPZ-u od 18.12.2008.g gdje je Članak 135 iz 2000. godine sada postao članak ja mislim 137. Malo sam zbrkan od terapije. Uglavnom Opći porezni zakon iz 2000. nije poništen donošenjem novog Zakona iz ove godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija