Jump to content

Parkiralište pod snijegom i ledom


Antea1

Preporučene objave

Došavši jučer u Zagreb u posjetu prijateljima, parkirali smo pred njihovom zgradom, kao i svih godina prije. S obzirom da je parkiralište dosta niže u odnosu na prilaznu cestu i ovaj put prekriveno snijegom i ledom nastojali smo se sigurno parkirati. Nakon 20-tak minuta slučajno smo komentirali kako smo bili iznenađeni što je bilo slobodnih mjesta za parkiranje jer to nije bio slučaj prilikom prijašnjih dolazaka. Odgovor je glasio: da ima od kada se plaća! Odmah smo mobitelom platili parking. No, po završetku posjeta "ugodno" iznenađenje u obliku 250,00 kn. "Opaženi" u 15,37h, "prkršaj" 15,56h a poruka o plaćenom parkingu primljena u 16,02h. Ok, štošta je već rečeno o neustavnosti ugovorne kazne, naš propust što nismo uočili "novu" oznaku o naplati parkinga i naša loša sreća što nismo 5 minuta prije saznali za "novost". No ono što me zanima jest: da li itko ima obvezu čistiti i održavati ta ista parkirališta i time ujedno omogućiti njihovo normalno korištenje?

Jer nekako se ne mogu oteti dojmu da nismo bili fokusirani na to kako se sigurno parkirati i sa malim djetetom uspješno doći do zgrade "možda" bismo uočili tu oznaku. Tj. žao mi je što nisam provjerila da li je uopće bila "uočljiva".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

-Došavši jučer u Zagreb u posjetu prijateljima, parkirali smo pred njihovom zgradom, kao i svih godina prije. S obzirom da je parkiralište dosta niže u odnosu na prilaznu cestu i ovaj put prekriveno snijegom i ledom nastojali smo se sigurno parkirati.-

 

petpetica.

tu se radi o jednom parkiralištu na kojem se naplaćuje parkiranje a koje nije očišćeno.

na istom parkiralištu ranije se nije naplaćivalo parkiranja

ali počeli su a parkiralište nečiste.

koncesionari

zardadi bez truda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Antea1 je napisao:

No ono što me zanima jest: da li itko ima obvezu čistiti i održavati ta ista parkirališta i time ujedno omogućiti njihovo normalno korištenje?

 

Naravno da je trebalo biti očišćeno, ukoliko se naplaćuje i to je dužnost onoga tko bere novce od naplate, dakle, koncesionara. Međutim, to "očišćeno" je vrlo širok pojam, obzirom da nisu dužni očistiti parking na način da nema trunke snijega gore pa zato ni crte ne mogu biti jako uočljive, ali mora se bez poteškoća moći uparkirati vozilo. Također, vrlo je bitno da znak sa natpisom o parkirališnoj zoni bude uočljiv u potpunosti, a ne prekriven snijegom. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija