Jump to content

Elektronicko poslovanje


Phantasma

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

Imam jedno pitanje za sve koji imaju firmu ili obrt, a bave se elektronickim poslovanjem.

 

Koje su prednosti i mane, u slucajevima kada zelimo poslovati samo putem elektronickih medija (web siteova), izmedju firme i obrta?

 

Kako se vise isplati zapoceti, ne samo financijski (pocetni kapital), nego i dugorocno gledano i da li je opce moguce izvrsavati ovakvu djelatnost kao obrt? Naravno pretpostavljamo da je u pitanju struka povezana s racunalstvom.

 

 

Unaprijed hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslovanje putem elektroničkih medija je u apsolutnom usponu i ne postoji niti jedna prepreka da ga registrirate kao obrt, pod NKD skupinom 62.0 (računalno programiranje,savjetovanje u vezi s računalima,upravljanje računalnom opremom i sustavom te ostale uslužne djelatnosti u vezi s informacijskom tehnologijom i računalima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Prema zakonu o obrtu (članak 3.), osoba ima pravo na korištenje prostora ukoliko je to potrebno. Ukoliko nije, sjedište obrta postaje mjesto prebivališta vlasnika obrta.

 

Znate li možda da li je obrt pod NKD skupinom 63.12 moguće registrirati kao takav za koji nije potreban prostor, s obzirom da se radi o informacijskom portalu?

 

 

Unaprijed hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

63.12.internetski portali spada u skupinu obrade podataka ,znači to je uslužna djelatnost i kao takva može se obavljati u kući/stanu tj.registrirati na adresi prebivališta vlasnika obrta.

 

Ukoliko niste vlasnik nekretnine na kojoj želite registrirati obrt, dovoljno je da vam vlasnik da pismenu izjavu da je suglasan da otvorite obrt navedenog tipa na istoj adresi, koju prilažete uz zahtjev za otvaranje obrta-uredu državne uprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija