Jump to content

ugovor o zajmu


jelena1510

Preporučene objave

Molim Vas pomoć! Radi se o slijedećem !

Posudila sam jednom poznaniku određenu svotu novca koju nije vratio do dogovorenog datuma,a nismo potpisali nikakav ugovor.Sada sam ja predložila da potpišemo nešto i on je pristao,ali ja ne znam od toliko zakona,članaka i svega što smijem napisati a što ne u ugovoru.Sve bi bilo jednostavnije da nije slijedećeg :

Imala sam obrt i naravno ostala dužna za doprnose,digla sam kredit s namjerom da vratim taj dug,kad me on zamolio da mu posudim te novce s obećanjem da će podmiriti i sve kamate (s obzirom da iz dana u dan taj dug raste).

Zvala sam poreznu i tamo su mi rekli da se naj dug obračunava kamata od 15% godišnje i naravno obračunava se dnevno.E sad,ja koliko sam shavtila iz pročitanih članaka,ako napišem nekakav ugovor o zajmu i idem ga ovjerit kod javnog bilježnika ne smije pisati više od 14% ??

Više stvarno ništa ne znam.

Da li mi netko može pomoći,napisati primjer ugovora koji bi prošao po zakonu.Dotični je predložio da ako hoću i ja mogu uzimati određene kamate mjesečno jer mu je "neugodno" što nije ispunio obećanje,a tek ako se odlučim i za tu varijantu ne znam što napisati!!

Hvala svima unaprijed!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija