Jump to content

molim savjet


kdrlje1

Preporučene objave

pozdrav svima. interesira me dali postoji neki pravilnik ili uredba po kojoj se određuje odnos civilnog i vojnog dijela mirovine ili invalidska komisija sama proizvoljno to određuje. bio sam na komisiji i dobio 50/50% vojnog i civilnog djela mirovine, da li da se žalim na to ili ne. ptsp mi je priznat kao posljedica sudjelovanja u domovinskom ratu, a iz medicinske dokumentacije se vidi da prije rata nisam bolovao od psihičkih bolesti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravilnik ne postoji za određivanje omjera rat - mir.Nikada nije objavljen niti u narodnim novinama, niti u ministarsvu branitelja i ministarsvu zdravstva.Sigurno postoje neki interni naputci ovlaštenim vještacima mirovinskog ali koliko ja znam nisu procurili u javnost.Nema ih na internetu.Vještaci procjenjuju to po tim naputcima i slobodnom nahođenju(na što ima utjecaja:dob,radni staž,naobrazba,ratni put,zdravstveno stanje...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kdrlje1 je napisao:

... bio sam na komisiji i dobio 50/50% vojnog i civilnog djela mirovine, da li da se žalim na to ili ne...

Molim da me se ne shvati kao zločestog ili nešto slično (pa možda i gore...), ali s obzirom kako se po forumu piše i priča taj omjer 50:50 i nije tako loš (praksa HZMO-a i famozno povjerenstvo, usmena predaja,...). Nezahvalno je odgovarati na pitanje tipa žaliti se ili ne, tj. nekome izričito reći: žali se ili obrnuto nemoj se žaliti! Svaki slučaj je ipak priča za sebe bez obzira koliko čuli ono: sve je isto, on ima omjer x:y a ja samo ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Nisi naveo jeli opća ili profesionalna,opća bi ti mirovina iznosila oko 4,400 ,a profesionalna oko 3,900,to je bez Rvi-a i sa činom nadnarednika,na to dodaš postotak od Rvi.a i nije ti teško izračunat koliko bi otprilike imao mirovinu.Ja sam otišao sa prof.oboljenjem PTSP 80% vojno i 20% civilno sa činom nadnarednika,bez RVi-a,i dobio rješenje za mirovinu od 4.180 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija