Jump to content

viđanje djece


sidney

Preporučene objave

poštovani,

 

imam jedno pitanje:

 

rastava, prošlo prvo ročište, čekamo poziv od strane socijalnog, on dodjelio skrbništvo meni, zbog ne viđanja djece duže od nekoliko mjeseci dozvolia sma mu da viđa djecu vikendim , jedan dan od 10-18 sati dok ne stekne kontinuitet.od tog prošlo 3 mj. on dolazi i pošto živi 2 sata od nas to je za djecu ,obadvoje mislimo jako naporno jer od tih 8 sati 4 sata su u autu. u vrijeme prvog ročišta mlađe djete nije imalo 2 godine i odvjetnica je rekla da nemože spavat kod njega. ja već nekoliko vikenda idem tamo njima da se priviknu i zanima me da li ću prekršiti neko pravo ako po dogovoru djeca odu kod njega na vikend i prespavaju - ono jedan vikend samnom, drugi vikend s njim prije no što je dogovreno na sudu, Odvjentica je prije rekla da se dogovorimo sami, ali mene ipak zanima da li postoji mogućnost da se to upotrijebi protiv mene?koja je dobna granica dvije ili tri godine?

 

puno hvala

poz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najvažnije je da vi oboje kao roditelji svoje djece imate u ovom trenutku dogovor o načinu i vremenu susreta i druženja djece s drugim roditeljem s kojim ne žive.

 

Kada bude donešana konačna sudska odluka u postupku razvoda braka o vremenu i načinu susreta djece i roditelja s kojim ne žive onda ćete postupati po istom.

 

Do tada svaki dogovor između vas kao roditelja je jako poželjan,a djeca samo o toga mogu imati koristi.

 

Sudska odluka nije ''sveto pismo'' da bi se nje trebalo doslovno držati,jer život je pun nepredvidivih situacija i ista samo daje okvir roditeljima kako bi lakše ostvarivali prava svoje djece i štitili njihov interes i dobrobit.

 

Djeca čiji roditelji i nakon razvoda zadrže minimum potrebene roditeljske komunikacije i mogu postići dogovor o svemu vezanom za djecu (uz sudsku odluku) mogu samo imati veliku korist od toga.

Stoga,ako se vi i otac djece dogovorite da djeca prespavaju određene vikende kod oca onda samo činite dobro svojoj djeci.

Ne kršite nikakve zakone pri tome,jer takvih zakona i nema.Niti jedan zakon ne može zaštiti bolje interes i dobrobit djece od samih roditelja (majke i oca) pod uvjetom da se radi o odgovornim i zrelim osobama.

 

Oboje ste jednako odgovorni za svoju djecu,imate zajedničku roditeljsku skrb,a to što će djeca nastavit živjeti s vama po razvodu braka samo je specifična životna situacija prouzročena samim razvodom..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo, Centrima za socijalnu skrb je oduzeto pravo 'dodjeljivanja' djece jednom ili drugom roditelju. To radi sud.

Do sudske odluke oba roditelja imaju jednako pravo da budu sa djecom.

Kontakt sa oba roditelja jako je važan za uravnotežen razvoj djeteta. (naravno, ne ako je koji od roditelja zlostavljao dijete, ali to očito nije u Vašem slučaju)

 

Prema obiteljskom zakonu dužni ste omogućiti kontakt djece sa drugim roditeljem, pa bi se upravo spriječavanje kontakta moglo upotrijebiti protiv Vas.

Odvjetnici često zatruju odnose roditelja u razvodu.

Mislite dugoročno na budućnost djece! Iz Vašeg opisa procijenjujem da otac želi redoviti kontakt sa djecom, a ne skrbništvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija